Úvod Konkurencia Apple Nový iPhone 5S a cenovo dostupný iPhone navrhol ešte Steve Jobs

Nový iPhone 5S a cenovo dostupný iPhone navrhol ešte Steve Jobs

1
Nové modely smartphonu od Apple boli navrhnuté zosnulým Stevom Jobsom. Politika Tima Cooka sa do popredia dostane až v roku 2014.

Michael Foulkes z Apple sa prednedávnom stretol s okresným prokurátorom San Francisca, Georgeom Gascónom a počas ich hodinového rozhovoru preberali „vypínač“, ktorý by zariadenie úplne znefunčknil. Je to snaha zabrániť kradnutiu smartphonov, ktoré je čím ďalej, tým rozšírenejšie.

Navrhnuté boli už dávno

Michael Foulkes rozprával bez toho aby sa k čomukoľvek zaväzoval. Aby však presvedčil okresného prokurátora, že implementácia podobného vypínača nie je taká jednoduchá ako si myslí, náhodou spomenul, že dva pripravované iPhony, teda iPhone 5S a cenovo dostupný iPhone boli navrhnuté už dávno, dokonca predtým ako na post CEO nastúpil Tim Cook.

To teda znamená, že iPhone 5S a cenovo dostupný iPhone, zariadenia, ktoré budú predstavené už toto leto boli navrhnuté ešte za čias Steva Jobsa. O lacnejšom iPhone sa to vedelo, no nikto nečakal, že Steve Jobs dohliadal aj nad prípravou iPhone 5S. To teda znamená, že až rok 2014 bude prvým rokom, kedy uvidíme s akou politikou príde Tim Cook. Rozhodne pôjde o zaujímavý rok, keďže sa ukáže, či aktuálny CEO zmení niečo, čím by zvýšil konkurencieschopnosť voči Androidu a ostatným mobilným operačným systémom.

Zdroj: SFExaminer via PhoneArena