Úvod Výrobcovia HTC Meškanie HTC One spôsobilo najnižšie zisky HTC v jeho histórii

Meškanie HTC One spôsobilo najnižšie zisky HTC v jeho histórii

1

Taiwanský výrobca HTC opäť nezvládol obrátiť neúspešnú šnúru klesajúcich ziskov a tak v prvom kvartáli 2013 zaznamenali najnižší profit v ich histórii. Za posledné tri mesiace spoločnosť zarobila len NT$85 miliónov, čo je v prepočte približne 2,16 milióna eúr, ktoré pochádzajú z celkového príjmu NT$42.8 miliárd čo je približne 1 miliarda eúr.

Po sérii nepriaznivých výsledkov investori dúfali v zázrak a všetky svoje nádeje vkladali do nového HTC One. Spoločnosti sa jasne nedarí v hneď niekoľkých oblastiach a fakt, že HTC One má problém s meškaním jej nijako nepomáha. HTC ich novinku začal predávať len v troch krajinách, namiesto osemdesiatich, v čo dúfali. Nikto nečakal, že spoločnosť zaznamená obrovský profit, no analytici dúfali, že to bude aspoň niečo vyše 15 miliónov eúr, aj napriek meškaniu.

Druhý kvartál roka bude pre HTC kľúčový. Ich One bude dostupný vo väčšine trhov, vrátane amerického a samozrejme aj európskeho. Okrem toho je HTC One obrovským hitom a veľakrát v porovnaní s konkurenciou v podobe Galaxy S4 vyšiel ako víťaz, minimálne čo sa týka sympatií. Zabudnúť nemôžeme ani na exkluzívnu spoluprácu HTC s Facebookom a ich HTC First, ktorý určite priláka nejedného zvedavca. Ak spoločnosť nezaznamená lepšie výsledky, ktoré budú dostupné už v júli, bude musieť prísť s veľmi kreatívnym vysvetlením prečo tomu tak je.

Zdroj: Bloomberg via The Verge