Úvod Konkurencia Apple Kontroverzný Apple patent „slide-to-unlock“ bol vyvrátený nemeckým súdom

Kontroverzný Apple patent „slide-to-unlock“ bol vyvrátený nemeckým súdom

7

Gesto na odomknutie displeja na zariadeniach iPhone známe ako slide-to-unlock pozná snáď každý aj vďaka nespočetným súdnym procesom, kde sa spoločnosť Apple domnieva, že bolo porušené ich duševné vlastníctvo a patentové právo.

Všetky súčasné smartfóny používajú prvok odblokovania na báze nejakého slide gesta, pričom Apple vidí práve v tomto smere problém s porušovaním ich patentu na niektorých konkrétnych Android zariadeniach.

court

Najnovšie informácie ohľadom patentových ťahaníc prichádzajú z Nemecka, kde spolkový patentový súd rozhodol, že tento patent (č. EP1964022) je podľa európskeho patentového práva neplatný a súd taktiež zamietol aj 14 navrhovaných zmien zo strany Apple. Proti tomuto patentu spoločnosti Apple sa už v minulosti postavili súdy v Holandsku (2011) a v Anglicku (júl 2012).

Aj napriek tomu, že Apple sa voči rozhodnutiu nemeckého súdneho dvoru môže odvolať a pravdepodobne sa aj odvolá, toto rozhodnutie určite ovplyvní niekoľko iných patentových sporov spoločnosti Apple, ktoré vedie voči Motorole a Samsungu v tejto krajine.

Zdroj: Androidauthortiy.com