Úvod Výrobcovia HTC Japonskí výrobcovia pracujú na ultra tenkých 6 palcových displejoch

[Anketa] Japonskí výrobcovia pracujú na ultra tenkých 6 palcových displejoch

1
Podľa posledných informácií sa už v treťom kvartáli tohto roku objavia ultra tenké šesť palcové displeje vyrobené japonskými výrobcami.

Podľa dobre známeho taiwanského zdroja DigiTimes, pracujú japonské spoločnosti na nových displejoch pre high-end zariadenia. Podľa nich by sa totiž veľkosť high-end zariadení pre rok 2014 mala zvýšiť z päť palcov na šesť. Niektoré z najvýkonnejších smartphonov ako napríklad HTC Butterfly, Samsung Galaxy S4, či Sony Xperia Z majú päť palcové displeje. Na trhu sa však vyskytujú aj high-end zariadenia s väčšími displejmi, ako napríklad Samsung Galaxy Note II, či LG Optimus G Pro. Momentálnym kráľom všetkých displejov je Huawei Ascend Mate s jeho enormným 6.1 palcovým panelom.

Sony Xperia Z môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Huawei Ascend Mate disponuje s 6.1 palcovým displejom

DigiTimes tvrdí, že dve veľké japonské spoločnosti, Panasonic a Sharp, pracujú na ultra tenkých 6 palcových displejoch pre výkonné smartphony. Predpokladá sa, že sa na nových zariadeniach objavia v treťom kvartáli tohto roku (júl – september). Samsung minulý rok predal 8 miliónov telefónov zo série Galaxy Note. Najnovšia verzia disponuje s 5.5 palcovým displejom, zatiaľ čo ich nová verzia by túto hranicu opäť mala posunúť a to na 5.9 palcov.

Podľa taiwanského zdroja je 6 palcová kategória momentálne neobsadená, keďže pre smartphony je to príliš veľa a pre tablety príliš málo. Čo si o tom myslíte Vy? Dajte nám vedieť v ankete a v komentároch!

[poll id=“104″]

Zdroj: DigiTimes via PhoneArena