Úvod Výrobcovia Google Google Glass: Presnejšie špecifikácie a vývojár, ktorý nepočkal s rootom

Google Glass: Presnejšie špecifikácie a vývojár, ktorý nepočkal s rootom

6

Keď sa jedná o Google Glass, tam nás celkom paradoxne nemá čo prekvapiť a to aj vďaka tomu, že samotný Google začiatkom tohto mesiaca uvoľnil niekoľko informácií ohľadom spomínaného zariadenia. Celkom šikovne však vynechal tie najzaujímavejšie detaily, ktoré sa vďaka vývojárovi +Jay Lee dozvedáme až dnes:

specifikacie

  • Beží na Android 4.0.4 – Ice Cream Sandwich, presne ako povedal Larry Page
  • Používa OMAP 4430 CPU – dvoj-jadrový? – Nedarí sa mi nájsť jeho takt
  • Má 682MB RAM (678052kb zistené z /proc/meminfo). Správy z Kernelu sa ma snažia presvedčiť, že ide o 1GB, takže možno zvyšok používa nejaký iný hardware?

V príspevku, ktorý vývojár napísal sa ďalej dozvedáme, že len pár dní po tom, ako obdržal vývojársku verziu (Explorer Edition), ktorá mimochodom stála $1,500 sa mu okuliare podarilo rootnuť (znie to veľmi zaujímavo) čo naznačuje, že samotní vývojári sú zo zariadenia viac než nadšení. Teraz keď už vývojári majú dostupné ADB, Root a niektoré z aplikácií  ktoré sa nazývajú ‚Glassware‘ (sklené výrobky) je už ďalší príbeh inteligentných okuliarov len predmetom našej predstavivosti a vynaliezavosti.

Čo by ste o Google Glass chceli vedieť Vy? Čakáte na aplikáciu, ktorá by z nich spravila nástroj Vašich snov alebo si stále neviete predstaviť ako by ste s nimi fungovali v každodennom živote? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: +Jay Lee via Ausdroid