Úvod Aplikácie Google Babel: Viac informácií, screenshoty, smajlíci a fotky

Google Babel: Viac informácií, screenshoty, smajlíci a fotky

7
Redaktorom serveru Tech Radar sa podarilo získať prístup k pár zaujímavým a veľmi presvedčivým screenshotom webového rozhrania Google Babel.

Myslíme si, že ide o skutočné fotky/screenshoty a hneď Vám poviem prečo. Zhodujú sa totiž s čiastočne zakrytými screenshotmi, ktoré na Chromium bug tracker nahrali samotní zamestnanci Google.

babel1

Ľavá strana obrázku, ktorého originálnu verziu nájdete tu sa prvýkrát objavila na Chromium bug tracker. Ide o aplikáciu pre komunikáciu, ktorú sme doteraz nevideli a beží pod Chrome OS. Napravo je nový screenshot a čuduj sa svet, všetko do seba zapadá. Tlačidlo pre Hangout je na rovnakom mieste, profilová ikonka má taktiež rovnaký dizajn a dokonca aj ikonka smajlíka je na ľavej spodnej strane. Všetko sedí.

babelporovnanie

Tento screenshot, resp. fotka je opäť veľmi presvedčujúca. Ľavý panel zobrazuje emoji v štýle Google+ „nálad“, no sú tam aj niektoré, ktoré sme doteraz nevideli. Ak by to niekto chcel sfalšovať, znamenalo by to, že by musel zozbierať všetky, ktoré Google používa a na ich základe nakresliť nové. Ide teda o skutočnú záležitosť alebo si z nás robí srandu profesionálny grafik.

babel2

Teraz, keď sme sa zhodli (aspoň pevne verím), že ide o skutočnú vec sa môžeme pozrieť na to, čo to tu vlastne máme. Vyzerá to veľmi podobne ako Google Talk, čo rozhodne nie je zlá vec. GTalk funguje veľmi dobre, v redakcii ho používame na každodennom poriadku.

Dostupný je aj panel nastavení, v ktorom si budete vedieť povoliť ukladanie histórie, povoliť upozornenia, či archivovať rozhovory.

babel3

Všetko toto však vyžaduje Google+, čo je podľa všetkého zámer Google. Panel napravo by teda naznačoval, že zdieľanie fotiek a obrázkov (možno in-line fotky podobne ako pri WhatsApp) je dostupné len pre tých, ktorí majú Google+ účet. Všimnite si však, že na obrázkoch sa objavuje aj fráza „Send photos with Google Talk“ takže Babel snáď nie je finálna verzia a Google si to nakoniec rozmyslí.

babel6

Čím ďalej, tým sme bližšie k zjednotenej komunikácii v podaní Google. Pevne verím, že si na tom dali záležať a že to bude stáť za to. Teraz nám už len ostáva čakať a modliť sa za to, aby sa na internet dostala beta verzia Android aplikácie.

Zdroj: Techradar via AndroidPolice