Úvod Novinky Android Google „Babel“ sa objavil na Gmail, možno skutočne existuje

Google „Babel“ sa objavil na Gmail, možno skutočne existuje

0

Od zle spracovaných informácií, ktoré boli vymyslené až po skutočné zhliadnutia. Taká je krátkodobá história novej služby Google, ktorá sa nazýva Babel. Vôbec nie je prekvapujúce, že Google pracuje na jednotnej forme komunikácie, keďže momentálne je to aspoň na Android zariadeniach rozhádzané hore dole po všelijakých aplikáciách. O Google Babel sme nechceli písať každú zbytočnosť, no dnešný príbeh nás zaujal, keďže používateľ Google+, Patric Dhawaan na internet nahral screenshot niečoho, čo vyzerá ako upozornenie z Gmailu, ktoré sa spustí, keď sa snažíte vymazať prijaté správy.

Ide o riadok textu, ktorý vysvetľuje, že správy, ktoré používateľ práve vymazal obsahujú aj správy z tzv. Babel chatu a tie budú aj naďalej dostupné v „ostatných Babel chat aplikáciách“. Úprava jedného riadku textu je však extrémne jednoduchá, no nie? To áno, no úprava screenshotu je už o niečo ťažšia, keďže každá úprava jemne pozmení jeho XML dáta.

gmailscreen

Ako naznačili redaktori AndroidPolice, nástroj FotoForensics tvrdí, že screenshot bol odfotený na počítači od Apple. Screenshoty odfotené na počítačoch Apple majú nasledujúci formát: Screen Shot YYYY-MM-DD at TT.TT.TTam.png a obsahujú niekoľko riadkov XML dát, podobných týmto:

xmlscreen

Originálny súbor sa zhoduje s oboma špecifikáciami. Čo je však dôležité je to, že ak človek upraví screenshot a potom z neho opäť spraví screenshot, následné zmeny sa vymažú a my sa nikdy nedozvieme, či išlo skutočne o originál alebo nie.

Okrem toho sme si celkom istí tým, že nová služba sa skutočne bude volať Babel a že bude súčasťou Gmailu. Len sa pozrite na rýchle vyhľadávanie v Chromium bugoch.

Na Google+ sa objavili aj ďalšie dôkazy o tom, že Babel je skutočný. Roga Moore pridala odkaz na jeden problém, ktorý sa nachádza v kóde Google, ktorý sa priamo týka Babel.

babelbug

Aby toho nebolo málo, Roga Moore pripomenula, že všetky Google aplikácie sa väčšinou začínajú na „com.google.android.apps“, čo by teda znamenalo, že Google Babel by sa na Google Play mal objaviť pod touto adresou: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.babel. Či to tak bude by sme sa mali dozvedieť už budúci mesiac počas Google I/O 2013.

Zdroje: Google+, 2 via AndroidPolice