Úvod Aplikácie Foursquare bol aktualizovaný na verziu 6.0, novinkou sú vylepšené odporúčania

Foursquare bol aktualizovaný na verziu 6.0, novinkou sú vylepšené odporúčania

0

Keď Foursqure spustil svoju službu v roku 2009, aplikácia sa točila okolo toho, že si každý chcel pozrieť kde sa nachádzajú ich priatelia. O pár rokov pozdejšie spoločnosť dosiahla viac než 3.5 milióna check-inov po celkom svete. CEO Dennis Crowley sa rozhodol, že otočí orientáciu o 180 stupňov (pre slovenské missky o 365 stupňov) a z ničoho nič bol Foursquare o odporúčaní kam si vyraziť a čo všetko vidieť. Engine pre odporúčanie, Explore, sa rýchlo stal najužitočnejšiou funkciou celej aplikácie. Dodnes sa však aplikácia stále sústredila na to, kde všade boli Vaši priatelia.

foursquare3

Dnes Foursquare predstavil ich novú verziu 6.0 a aj napriek tomu, že momentálne je dostupná len pre iOS zariadenia sa môžeme na nové funkcie tešiť aj my. Keď si prvýkrát otvoríte aplikáciu, zistíte, že Explore engine prevzal kontrolu nad tým, čo v aplikácii budete robiť. Úplne totiž nahradil logo Foursquare.

Vo Foursquare museli spraviť aj pár kompromisov, ako napríklad zrušenie prehľadu všetkých priateľov a priateľov vo Vašej blízkosti. Všetky tieto zmeny zapríčinili, že do popredia sa dostali najzaujímavejšie miesta a odporúčania toho, kam si vyraziť. Aplikácia odteraz reaguje na čas a Vašu polohu. Povedzme, že ste v shopping parku na káve, otvoríte si aplikáciu, ktorá automaticky vyhodnotí odkiaľ sa na ňu pozeráte a odporučí Vám kam ísť. To isté platí o tom, ak hľadáte reštauráciu, odporúčania prídu od Vašich priateľov, resp. od najväčšieho počtu ľudí.

foursquare1 foursquare2 foursquare4

Ako som už spomenul, Android aplikácia stále nebola aktualizovaná a popravde aktualizovaná nebola ani iOS verzia. Ako to už býva zvykom, redaktori z The Verge dostali exkluzívny prístup k aktualizovanej verzii a tak Vám vieme poskytnúť najnovšie informácie aj my. Dá sa však predpokladať, že v najbližšej budúcnosti bude aktualizácia dostupná aj na Google Play a keď sa tak stane, zaktualizujeme tento článok.

[app]com.joelapenna.foursquared[/app]

Zdroj: The Verge