Úvod Dohady Čínsky internetový gigant Baidu pracuje na konkurencii Google Glass

[Dohady] Čínsky internetový gigant Baidu pracuje na konkurencii Google Glass

0

Inteligentné okuliare Google Glass ešte nie sú ani dostupné pre spotrebiteľov a už sa šíria informácie, podľa ktorých má internetový gigant z Číny, Baidu, pracovať na ich konkurencii. Na správu upozornil web usa.chinadaily.com.cn.

Čínska spoločnosť Baidu, stojaca aj za vyhľadávacou službou na štýl google.com, to podľa všetkého myslí v súboji s americkým Googlom celkom vážne. Tá podľa viacerých čínskych spravodajských webov, vrátane usa.chinadaily.com.cn, pracuje na nebezpečnej konkurencii okuliarov Google Glass, pod spotrebiteľským názvom Baidu Eye. Z časti sa nám tak načrtáva smerovanie budúcnosti v mobilných technológiach, kde o popularitu zabojujú aj takéto, v súčasnosti netradičné, produkty.

Špekulované inteligentné okuliare Baydu Eye majú pritom disponovať identickou technológiou a podobnými funkciami ako Google Glass. Nemal by teda chýbať malý displej, fotoaparát/kamera, podpora rozpoznávania gest užívateľa, hlasové ovládanie, či možnosť uskutočniť telefonický hovor.

Ďalej sa v správe usa.chinadaily.com.cn píše, že Baidu údajne pracuje s výrobcom procesorov Qualcomm na optimalizácii spotreby energie. Baidu Eye vďaka tomu môžu vydržať až 12 hodín na jedno nabitie batérie.

V podstate nejde o oficiálnu informáciu, no pár špekulácií o inteligentných okuliaroch Baydu Eye sa postaralo o poriadny rozruch medzi internetovými médiami. Dôležité budú však až informácie priamo od ich výrobcu.

Zdroj: usa.chinadaily.com.cn via androidauthority.com
Obrázok: google.com