Úvod Aplikácie AppAnnie: Z Google Play sťahujeme už 90% toľko aplikácií ako sa sťahuje...

AppAnnie: Z Google Play sťahujeme už 90% toľko aplikácií ako sa sťahuje z App Store, no zisky sú 2.6x nižšie

2

Medzi vývojármi je už celkom zaužívané pravidlo, že ak chcú skutočne zarobiť, resp. nevynechať príležitosť zárobku, svoju aplikáciu alebo hru by mali pripraviť ako pre iOS tak aj pre Android. AppAnnie však naznačuje, že ak by si vývojári mali vybrať len jednu z platforiem, Android by ňou nebol.

Podľa najnovšej správy sa z Google Play sťahuje takmer tak veľa ako z App Store. Celkový počet sa vyšplhal až na 90%. Rovnako veľa stiahnutí bohužiaľ neznamená rovnako veľa zárobkov pre vývojárov, keďže z App Store hlásia približne 2.6 násobné zisky.

appannie1 appannie2

Nejde však len o zlé správy. Medzera medzi Androidom a iOS je čím ďalej, tým menšia. Ešte pre pár mesiacmi vývojári na iOS zarábali 4x toľko koľko na Google Play.

Prečo sa to teda deje? Podľa rozboru sa jedná o hry, ktoré sú zodpovedné za 70% zárobkov na iOS a 80% zárobkov na Google Play. Vývojári však z App Store dokážu vyžmýkať o 240% viac peňazí, než z Google Play, aj napriek tomu, že rozdiel medzi počtom stiahnutých titulov je len 10%.

Koľko peňazí ste na Google Play nechali Vy? Nedávno sme sa o tejto problematike bavili a bol som prekvapený ako sa tých pár eúr napočíta dokopy a vytvorí celkom slušnú čiastku. Pre prehľad Vašich zakúpených aplikácií a hier odporúčame aplikáciu nižšie. Dajte nám vedieť v komentároch.

[app]de.lowpingerz.mypurchases[/app]

[poll id=“110″]

Zdroj: AppAnnie via AndroidPolice