Úvod Hry Age of Defenders: Česko-slovenská real-time stratégia naberá na obrátkach

[Video] Age of Defenders: Česko-slovenská real-time stratégia naberá na obrátkach

5

Pamätáte sa ešte na Age of Defenders? Ide o česko-slovenskú real-time stratégiu, ktorá by sa dala opísať ako spojenie tower defense a tower offense. Vývojárske štúdio CUKETA totiž pripravuje hru, v ktorej nebudete hrať proti počítaču ale proti skutočným ľudom. Obsiahnutí nebudú len Android hráči ale aj hráči, ktorí budú hrať cez iOS zariadenia a tak sa môžeme tešiť na skutočnú vojnu iOS vs Android vs PC.

aodcover2

Druhou a asi najzaujímavejšou vlastnosťou česko-slovenského projektu je fakt, že už nebudete len brániť. Okrem toho, že budete mať na starosti obranu svojej základne budete musieť vymýšľať plán ako zničiť základňu Vášho nepriateľa. Rozmýšľať však budete musieť rýchlo, keďže hra sa hrá v real-time a teda v skutočnom čase.

[youtube]F2VlBWdrxcM[/youtube]

V posledných mesiacoch sa vývojárske štúdio CUKETA pridružilo k väčšiemu celku Geewa, ktorá teraz zastrešuje celý projekt. Ide o snahu hru vylepšiť a optimalizovať natoľko aby mohla konkurovať veľkým vývojárskym štúdiám všade po svete.

Hru len nedávno sprístupnili pre beta testovanie na serveri Hry.cz, kde sa snažia odladiť posledné nedostatky. Dnes bol k hre predstavený aj video návod, ktorý je v češtine a vysvetľuje všetko dôležité, čo je potrebné vedieť pred hraním.

[youtube]YoYWnjnFQcE[/youtube]

Ide rozhodne o zaujímavý spôsob ako poňať RTS hru. Jej úspech však bude opäť záležať na dostupnosti pre zariadenia a dostatku hráčov, kvôli čomu pohorela pri prvotnom spustení. Situácia sa však mení, hra dostáva oveľa viac informácií, lepšie spracovanie a vyzerá to tak, že aj lepšiu podporu. Kedy bude dostupná pre Android zatiaľ nevieme, vývojárov sme však kontaktovali. Čo však hovoríte? Vedeli by ste si Age of Defenders predstaviť aj na tom Vašom tablete?

Zdroj: Hry.cz, YouTube