Úvod Aplikácie Tip na aplikáciu: Sidebar Lite – Šikovná lišta pre rýchly prístup k...

Tip na aplikáciu: Sidebar Lite – Šikovná lišta pre rýchly prístup k ikonám, či nastaveniam

3

Áno, áno, väčšina geekov túto lištu už pozna z operačného systému Ubuntu pre mobilné zariadenia, no pre niekoho to môže byť opäť niečo nové, čo mu práve v jeho Android hračke chýbalo. Ak teda túžite po novej lište, ktorá vytvorí ďalšie, ľahko prístupné miesto pre ikony aplikácií, či hier, a navyše sa sama aj skryje, čím ušetrí drahocenný priestor na ploche, Android aplikácia s názvom Sidebar Lite je potom to pravé.

Rýchly prístup k aplikáciam alebo nastaveniam

Po nainštalovaní Android aplikácie Sidebar Lite sa sprístupní, už spomínaná, lišta na ľavej strane displeja. Pre jej zviditeľnenie musíte spraviť dotykom prsta krátky pohyb po displeji z jeho ľavého okraju smerom k pravému, čím odkryjete túto lištu, nachádzajúcu sa po celej dĺžke ľavej strany displeja, do ktorej si môžete veselo nahádzať ikony, či dokonca widgety pre rýchly prístup k nastaveniam, ako napríklad možnosť zapnúť/vypnúť WiFi pripojenie. Stačí len stlačiť, po odkrytí lišty, zelený krížik, ktorý sa na nej nachádza a prispôsobovanie môže začať. Dotyk prsta na displeji, mimo lišty, ju opätovne skryje.

Screenshot_2013-03-07-18-03-12 Screenshot_2013-03-07-18-03-22 Screenshot_2013-03-07-18-10-53 Screenshot_2013-03-07-18-11-00

Skvele funguje aj na Nexus 7

K dispozícii sú dve verzie Android aplikácie Sidebar, Lite a Pro, prvá je zdarma a je obmedzená o určité funkcie/nastavenia, Pro verziu si môžete zaobstarať za sumu 1.49 Euro. Tá, narozdiel od Lite verzie, sprístupní ďalšie možnosti v nastaveniach a prispôsobenia lišty (zmena veľkosti, farebné témy atď.). V Lite verzii sú v nastaveniach tieto možnosti Pro verzie viditeľné, no nie je možné s nimi manipulovať.

[app]mohammad.adib.sidebar.lite[/app]

[app]mohammad.adib.sidebar[/app]

Zdroj: Google Play Store via androidandme.com
Foto: Google Play Store