Úvod Hry Strategy & Tactics: WWII – Novinka, ktorá Vás vráti nie len do...

Strategy & Tactics: WWII – Novinka, ktorá Vás vráti nie len do Vašej minulosti

0

Určite nie som jediný, kto obľuboval stolové hry. Jedna stolová hra, ktorú som mal nadmieru rád sa volá Risk. Išlo o strategickú hru, pri ktorej bolo dôležité každé jedno rozhodnutie, keďže ste sa v nej premenili na vojnového generála. Novinka od HeroCraft, Strategy & Tactics znovu oživila tento žáner a priniesla digitálnu verziu, ktorá je prepracovanejšia, než by ste si mohli prvotne myslieť.

Nová hra, ktorá sa na Google Play dostala len pred pár dňami Vám umožní uchopiť kormidlo nad veľmocami akými sú Nemecko, Taliansko, či Japonsko a tým sa snažiť dobiť Európu. Nebudete to mať však také ľahké, proti Vám sa postaví šikovný počíťač, ktorý Vám nič nedaruje.

strategy1

Ide o ťahovú stratégiu, ktorá aj napriek môjmu skeptickému prístupu oživila staré spomienky a tým zapríčinila, že som sa do hry zažral viac a viac. K dispozícii máte tak, ako aj pri skutočnom vojnovom konflikte niekoľko rôznych možností akými zaútočiť, ktoré sa líšia od pechoty, cez motorizované jednotky až po letecké formácie, ktoré je schopné bombových útokov.

strategy1 strategy2

Váš úspech však bude spočívať v tom, ako dokážete rozložiť Vaše zložky. Aby uspeli aj v nižšom počte musia na svojho nepriateľa útočiť z niekoľkých smerov, čo vyžaduje opatrné plánovanie.

Keď sa Vám podarí ovládnuť Európu, strana sa otočí a Vy sa ocitnete v koži „tých dobrých“ a budete sa snažiť fašistov zatlačiť naspäť tam, odkiaľ prišli.

strategy3 strategy4 strategy5

Čo ma však rozhodne očarilo je prepracovanosť celej hry. Na výber budete mať tri plné kampane, 18 historických misií, nekonečný skirmish proti počítaču, možnosť hrať s priateľmi cez WiFi multiplayer, ako aj výborné grafické spracovanie a pekný dej plný krásnych animácií a obrázkov. Opäť sa mi ako fanúšikovi vojnových hier, či už sú to strieľačky alebo stratégie potvrdilo, že bez vojny by sme nemali tak kvalitné hry.

strategy6 strategy7 strategy8 strategy9 strategy11

Ako by som teda zabalil celú túto hru do jedného odstavca? Povedal by som o nej, že pre kohokoľvek, kto má rád hry, ktoré sú aspoň o niečo zložitejšie, než Farmville a samozrejme pre kohoľkovek, kto hry hrá aj preto, aby premýšľal je Strategy & Tactics: WWII výbornou voľbou. Je myslím jasné, že musíte obľubovať vojnovú tématiku a ak si k tomu pridáte aj lásku k stolovým hrám nie je čo riešiť. Aj napriek celkom vysokej cene v Google Play a občasným in-app nákupom tejto hre dávam výborné hodnotenie.

[youtube]xUt-TiSGFEA[/youtube]

[app]com.herocraft.game.ww2[/app]