Úvod Novinky Sony predstavuje Xperia SP a Xperia L – nové mid-range a low-end...

Sony predstavuje Xperia SP a Xperia L – nové mid-range a low-end zariadenia

2

Sony Mobile dnes bez väčších ceremónií predstavil mid-range a low-end Android zariadenia, Xperia SP a Xperia L. O zariadeniach sme vedeli už nejaký ten čas a to vďaka niekoľkým informáciám, ktoré sa dostali na verejnosť ešte pred oficiálnym predstavením. Očakávalo sa, že sa zariadenia objavia aj na Mobile World Congress, no nakoniec tomu tak nebolo.

Sony Xperia SP je 4.6 palcový 720p smartphone s hliníkovými prvkami, ktorý ponúka dizajnové elementy z Xperia Z a Xperia U. Používa totiž veľké tlačidlo pre zapnutie a vypnutie (podobné nájdete na Xperia Z) ako aj upraviteľnú svetelnú lištu, ktorá si rozumie s niektorými aplikáciami, ako napríklad s prehrávačom hudby. Ide o prvý mid-range smartphone od Sony s podporou 4G LTE. Pod kapotou nájdeme dvoj-jadrový procesor Snapdragon S4, ktorý tiká na 1.7GHz, takže o výkon sa nemusíte báť.

[youtube]pgA4YCAIGBI[/youtube]

Sony Xperia L je nové low-end zariadenie pre rok 2013. Japonský výrobca zvýraznil prítomnosť 8 MPx senzoru Exmor RS, ktorý je taktiež prítomný na Xperia SP. Smartphone Xperia L je poháňaný dvoj-jadrovým procesorom Snapdragon S4 Plus, ktorý bol nataktovaný na 1GHz. Pozerať sa budete na 4.3 palcový FWVGA (854 x 480) displej. Po vizuálnej stránke sa zariadenie podobá na Xperia T.

Oba smartphony poháňa Android 4.1 Jelly Bean a dostupné by mali byť už v druhom kvartáli 2013 (apríl – jún) v troch farebných prevedeniach, červenom, bielom a čiernom.

[youtube]eDJOBQveZ8M[/youtube]

Zdroj: AndroidCentral