Úvod Dohady Sony pracuje na troch nových smartphonoch, vrátane 6.4 palcového giganta

Sony pracuje na troch nových smartphonoch, vrátane 6.4 palcového giganta

2

Predtým ako začneme rozoberať najnovšie zariadenia, ktoré Sony pripravuje si zopakujme s čím všetkým japonský výrobca prišiel len tento rok. Máme tu Xperia Z, ZL, SP a Xperia L. Ak ste si mysleli, že to je všetko, čo pre nás majú pripravené, tak sa mýlite.

Podľa najnovších správ z Japonska sa rodina Xperia rozrastie o tri nové modely a to už toto leto. Najzaujímavejším modelom je 6.4 palcové zariadenie pod názvom „Togari“.

Možno si myslíte, že taká veľkosť displeja je nemysliteľná, no spomeňte si na Huawei Ascend Mate, ktorý disponuje len o niečo menším, 6.1 palcovým displejom. To, koľko ľudí pri pohľade na tak veľký displej zvlhlo ani nejdem spomínať. Android ekosystém je však bohatý aj na zariadenia s veľkými displejmi a tak by Vás nemalo prekvapiť, že dovolať sa môžete aj napríklad zo 7 palcového Asus Fonepad.

Novinka od Sony teda nie je úplne mimo. Každopádne, jediné špecifikácie, ktoré zatiaľ poznáme sa týkajú jeho displeja, ktorý by mal byť veľký 6.4 palca s full HD rozlíšením.

gaga

O ďalších dvoch zariadeniach sa vie podstatne viac, no zároveň nie sú až tak zaujímavé ako spomínaný „Togari“. Hovorí sa o 5 palcovom zariadení SOL22, ktoré je známe pod prezývkou „Gaga“ a predávať by sa malo pod „Xperia UL“. Posledným zariadením je 4.6 palcový smartphone s modelovým označením SO-04E a prezývkou „Dogo“, ktorý by sa mal predávať pod názvom „Xperia A“.

Xperia UL by sa dizajnovo mala podobať na Xperia ZL, zatiaľ čo hardwarovo by na tom mala byť ešte o niečo lepšie s štvor-jadrovým procesorom Snapdragon 600, 2GB RAM a 32GB pamäti. Jeho 5 palcový displej by mal poskytnúť full HD rozlíšenie a podobne ako pri Xperia Z by zariadenie malo byť vode a prachu-odolné. Čo sa týka batérie, tá by v porovnaní s Xperia ZL mala byť o niečo menšia s kapacitou 2,300mAh.

Posledné spomínané zariadenie, Xperia A „Dogo“ bude disponovať procesorom Snapdragon 600, 2GB RAM, 32GB pamäti a 2,300mAh baterkou. Jeho displej by mal opäť ponúknuť HD rozlíšenie, no tentokrát nie je jasné, či pôjde o 720p alebo 1080p.

Ak by sme mali veriť špekuláciám, tak smartphone Xperia A by sa mal objaviť po celom svete, zatiaľ čo Xperia UL a Togari by mali byť dostupné len pre japonský trh. Dostupnosťou si nie sme celkom istí, tak isto ako si nie sme istí tým, či tieto zariadenia vôbec existujú. Každopádne, čo na ne hovoríte?

Zdroj: Xperia Blog via AndroidAuthority