Úvod Novinky Samsung Galaxy S4: Aká je jeho skutočná cena?

Samsung Galaxy S4: Aká je jeho skutočná cena?

14

Pred niekoľkými dňami sme Vám dali vedieť, že slovenská distribúcia Galaxy S4 bude stáť €699. Dnes Vám však ukážeme ešte zaujímavejšie číslo. Zamestnanci z iSuppli spravili predbežný odhad toho, koľko stoja jednotlivé súčiastky, ktoré sa nachádzajú v Galaxy S4 a koľko teda môže stáť samotná výroba jedného zariadenia.

Predajná cena na Slovensku je o €50 vyššie než v nemeckom Amazone, zatiaľ čo zákazníci v UK si budú musieť pripraviť v prepočte „len“ €585. Predajná a výrobná cena sú však dve rôzne veci.

gs4-cena

iSuppli nacenili jednotlivé komponenty ako Exynos 5 Octa SoC, či RAM. Všetky komponenty pre verziu so Snapdragon 600 (slovenská distribúcia) dokopy stoja v prepočte €181, pripočítajte si k tomu sumu za zloženie zariadenia, ktorá sa odhaduje na €6.60 a dostanete výrobnú sumu, ktorá nepresahuje ani €200 hranicu.

Samozrejme, že ide len o odhady, no sú to odhady, ktoré sa od reality veľmi nebudú líšiť. Znamená to teda, že Samsung si na svoj nový Galaxy S4 prilepil €500 nálepku, ktorú bude musieť zaplatiť každý jednotlivec, ktorý ho bude chcieť mať hneď ako sa začne predávať.

Zdroj: iSuppli via PhoneArena