Úvod Aplikácie Prehliadač Opera beta: Novinka v Google Play, ktorá nadchne každého fanúšika Opery

Prehliadač Opera beta: Novinka v Google Play, ktorá nadchne každého fanúšika Opery

7

Fanúšikovia a podporovatelia webového prehliadača Opera spojte sa a privítajte medzi nami novinku v Google Play. Opera Software predstavila novú a od základov prerobenú verziu ich prehliadača ešte vo februári, ktorú ukázala aj na Mobile World Congress. Dnes sa však táto aplikácia (nejde ani o mini, ani o mobile verziu) dostáva do Google Play a môžem povedať, že ide o plnohodnotný prehliadač, ktorý je pripravený konkurovať aplikáciám ako Google Chrome, či Firefox. Prehliadač Opera beta je v Play Store zadarmo a pobeží na takmer všetkých Android zariadeniach.

prehliadacopera-1 prehliadacopera-2

Najväčšou novinkou v tejto verzii je Webkit rendering engine, ktorý používa aj Chrome pre Android a AOSP prehliadač. Aj napriek miernej kritike je tento engine považovaný za najrýchlejší, keďže v testoch, aj keď syntentických hravo porazil Gecko, čo je engine Mozilly, či staršie enginy Opery, Presto a Caracan. Užívateľské rozhranie taktiež nezostalo bez povšimnutia. Celé bolo prerobené a vďaka niekomu, kto v Opere dostal rozum sa naň dá konečne pozerať bez toho, aby ste mobil naspäť na stôl položili s kyslým pohľadom na tvári.

prehliadacopera-3 prehliadacopera-4 prehliadacopera-5 prehliadacopera-6

Ako môžete vidieť na prvom screenshote nižšie, prehliadač mal problém s vyobrazením komentárov na Facebooku, no keďže ide o beta verziu, verím, že to čoskoro opravia.

prehliadacopera-01 prehliadacopera-02 prehliadacopera-03 prehliadacopera-04 prehliadacopera-05

Ak by ste okrem Chrome pre Android chceli vyskúšať aj niečo nové a tak sa rozhodnúť čo je lepšie, sťahujte Operu. Z môjho prvotného testu môžem povedať, že Opera je rovnako, ak nie ešte rýchlejšia, než Chrome. Dajte nám vedieť do komentárov, čo si myslíte Vy.

[app]com.opera.browser.beta[/app]

Zdroj: Google Play via AndroidPolice