Úvod Aplikácie (Piatková) Sobotňajšia porcia aplikácií 26.

(Piatková) Sobotňajšia porcia aplikácií 26.

0

Dnes je opäť piatok…počkať. Dnes je už sobota? Áno, bohužiaľ sme to včera nestihli, máme trochu sklz a aj keď to nie je žiadna výhovorka (porcia predsa musí byť), tak Vám tohto týždňovú piatkovú porciu Android aplikácií prinášame až v sobotu. Snáď nám to odpustíte, pevne verím, že Vám to vynahradia hry a aplikácia, ktorú sme pre tento týždeň vybrali. Poďme sa do toho teda pustiť.

Machinarium

machinarium

machinarium1 machinarium2 machinarium3

Machinarium rozhodne nie je nová hra, no je jedna z najlepších a preto si myslím, že do porcie rozhodne patrí. Druhým dôvodom je fakt, že len nedávno táto hra dostala aktualizáciu, ktorá pridala podporu pre Nexus 7 a ďalšie zariadenia, čo je veľmi dobrý krok, na ktorý čakalo veľa ľudí.

Machinarium doteraz vydávala spoločnosť Hothead Games, no vydavateľ sa z nejakého dôvodu zmenil na Amanita design. Každopádne, pre nás to nič nemení, hru si môžete stiahnuť priamo z Google Play.

[youtube]uwZBdWRSBRs[/youtube]

[app]air.net.machinarium.Machinarium.GP[/app]

Photoshop Touch for Phones

photoshop

ps1 ps2 ps3

Photoshop je software, ktorý netreba predstavovať. Ide o grafickú aplikáciu, pomocou ktorej budete vedieť upraviť fotky, či vytvoriť zaujímavé obrázky. Rád by som však objasnil celkovú politiku Adobe, minimálne čo sa týka aplikácií. Ešte v roku 2011 vydali šesť aplikácií pre tablety, ktoré sa od seba líšili kvalitou spracovania a využiteľnosťou. Celé to však pokazil tým, že každú začal predávať za takmer €10.

Teraz prichádza s novou stratégiou a tou sú aplikácie špecificky určené pre telefóny. Jednou z nich je Photoshop Touch pre smartphony, ktorý sa v Google Play objavil za €4,49. Či už sa im to vyplatí alebo ich majitelia tabletov pošlú hanbiť sa do kúta odhalí už len čas.

[youtube]KW10V1pMxEk[/youtube]

[app]air.com.adobe.pstouchphone[/app]

Protoxide: Death Race

protoxide

protoxide1 protoxide2 protoxide3

Protoxide: Death Race je závodná hra, v ktorej sa ocitnete na okruhu, na ktorom budete zbierať vylepšenia a odstreľovať konkurenciu. Čaká na Vás 16 unikátnych tratí a štyri rôzne prostredia.

Na Google Play síce nie je úplne zadarmo, no nebude Vás stáť ani toľko, koľko dáte kdekoľvek v kaviarni za malé presso.

[youtube]NTgCJ9zF3vM[/youtube]

[app]com.herocraft.game.protoxide[/app]

Color Sheep – hra, ktorá je ťažšia než si myslíte

colorsheep

sheep1 sheep2 sheep3

Ak ste farboslepí, táto hra pre Vás nebude tak príťažlivá ako pre tých z nás, ktorí majú zrak v poriadku. Princíp hry je celkom jednoduchý. Hráte za ovcu a skupinka hladných vlkov sa Vás bude snažiť zožrať. Aby ste sa obránili, budete musieť používať rôzne zbrane vrátane laserov, ktoré vychádzajú priamo z úst ovečky. Vy ste nevedeli, že ovce majú lasery? Majú, je to fakt.

[youtube]StdEm4TFWfk[/youtube]

[app]com.TrinketStudios.ColorSheep[/app]

Sporos – Jednoduchá logická hra s biologickým námetom

sporos

sporos1 sporos2 sporos3

Hľadáte jednoduchú logickú hru? Ázijské štúdio Appxplore má odpoveď v podobe Sporos. Koncept je jednoduchý: umiestňujete sporos (výtrusy), ktoré majú určitý záber, ktorý sa šíri po riadkoch. Vašou úlohou je pokryť každý jeden otvor na hracej doske.

Znie to ľahko, že? Myslím, že pre Vás nebude žiadnym prekvapením, ak Vám poviem, že to nie je také ľahké ako to vyzerá. Každý level prináša len niekoľko sporos, pomocou ktorých musíte rozsvietiť každý jede krúžok.

Hra je na Google Play zdarma a momentálne má 4.5/5 hviezdičiek s kladnými hodnoteniami a ja sa tomu ani veľmi nečudujem. Ide o zábavnú hru s jednoduchým konceptom, no výborným spracovaním.

[youtube]z6DW5mr5IPI[/youtube]

[app]com.appxplore.sporos[/app]

Cars in Sandbox: Construction – Úžasný návrat späť do detských čias

cars

cars1 cars2 cars3

Dnešná doba je posiata digitálnymi zariadeniami. Predstavte si aké detstvo mali deti pred 10, 20, či 30 rokmi. Žiadne telefóny, skutočný piesok a skutoční kamaráti. Dnešné deti veľmi často stretávam s telefónmi v rukách, či už sú to ich vlastné zariadenia navrhnuté pre deti alebo smartphony, či tablety ich rodičov. Vitajte v digitálnej dobe.

Tu na scénu prichádza Cars in Sandbox: Construction, čo je hra, ktorá robí presne to, na čo bola navrhnutá. Funguje ako „simulátor“ pieskoviska pre tých najmenších. Vývojári z CiS si však dali záležať a tak je celé užívateľské rozhranie veľmi jednoduché, farebné a všetko funguje tak ako by malo. K dispozícii je niekoľko vozidiel, ktoré sú prepracované do posledného detailu. Otvárajú sa im dvere, vyklápajú korby, či zdvíha žeriav.

Ak teda máte doma malého démona, ktorý nedá pokoj a láka ho všetko to, čo má veľký pekný displej (viem o čom hovorím, už ani nepočítam koľkokrát som musel chovať Pou), stiahnite mu túto hru, keďže nie len, že je určená priamo pre jeho vekovú kategóriu 2+, no naučí ho jednoduchým zákonom akcie a reakcie a to všetko vo veľmi peknom spracovaní.

[youtube]BFK0ZoY0pmc[/youtube]

[app]com.thematica.carsandroid[/app]

Color Splash Effect

colorspash

color1 color2 color3

Dnešnú porciu zakončíme aplikáciou pod názvom Color Splash Effect od vývojárskeho štúdia Lyrebirds Studio. Tiež Vás vždy zaujímalo ako sa vyrábajú tie čiernobiele fotky s jednou zvýraznenou farbou? Doteraz na to bol potrebný drahý software, no po príchode Androida Vám postačí Váš smartphone a ak by ste chceli Pro verziu, tak 1 euro a nejakých tých 50 centov. Okrem toho, že docielite opísaného efektu budete mať na výber aj rôzne filtre, ako napríklad sépia.

[app]com.lyrebirdstudio.colorme[/app]

[app]com.lyrebirdstudio.colorsplasheffect.pro[/app]