Úvod Novinky Aplikácie Piatková porcia Android aplikácií 27.

Piatková porcia Android aplikácií 27.

0

Opäť sa k nám do kalendárov priplichtil piatok a spolu sním sa zviezla aj naša piatková porcia Android aplikácii. V 27. vydaní nájdete pár zaujímavých a čerstvých údajov o našej planéte Zem, dokážete si prispôsobiť istý druh upozornenia a okrem toho si miesto našli aj tri hry. Dve z nich oslovia skôr logicky zameraných jedincov ale uspokojili sme aj duše bažiace po dynamických závodoch. Prispôsobenie v podobe živého pozadia je samozrejmosťou, no to dnešné si asi na svoje zariadenie nestiahnete.

Earth-Now

Screenshot from 2013-03-07 22:53:00

Pokiaľ patríte k eko maniakom alebo sa jednoducho zaujímate trošku o našu Zem, Earth-Now je pôsobivá aplikácia, ktorú by ste nemali prehliadnuť. Aplikácia vznikla pod taktovkou NASA a dokáže zobraziť najnovšie klimatické dáta z družíc. Pozrieť si tak môžete povrchovú teplotu planéty, množstvo oxidu uhličitého, ozón, gravitačnú vrstvu a mnoho ďalšieho. 3D model Zeme môžete otáčať alebo zoomovať pričom jednotlivé údaje sú rozlíšené farebnou škálou aj s informačnou legendou.

[app]gov.nasa.jpl.earthnow.activity[/app]

Vybe – Custom Vibrations

Screenshot from 2013-03-07 23:54:25

Aplikácii na prispôsobenie a strihanie zvonení je v Play Store plno. Prečo si ale neprispôsobiť aj vibrácie zariadenia? Aplikácia Vám umožní vytvoriť rôzne vzorce vibrovania, ktoré si potom priradíte k vami vybranému dôležitému kontaktu. Takto dokážete zistiť napríklad v škole alebo v práci či Vám volá práve niekto dôležitý, ktorému ste priradili vibráciu bez toho, aby ste sa na smartfón museli pozrieť.

[app]com.itchyfingerzfree.vybe[/app]

Lasers

Screenshot from 2013-03-07 23:02:01

Pamätáte sa na laserové ukazovátka v škole, s ktorými ste sa márne snažili vypáliť spolužiakovi sietnicu oka? Laserový lúč sa zvykol od istých predmetov odraziť a na práve tomto princípe je postavená jednouchá, no chytľavá hra Lasers. Logickým spôsobom budete musieť namieriť laser tak, aby sa pomocou odrazov dostal lúč do správneho cieľa a vy ste tak mohli postúpiť na ďalšiu úroveň. celkovo Vás ich čaká až 120, pričom budete dostávať kredity, ktoré môžete využiť v obzvlášť zložitých úrovniach.

[app]com.russino.lasors[/app]

Temple Run: Oz

templerunoz

1 2 3

Disney a Imangi Studios spojili svoje sily aby pripravili nový diel našej obľúbenej cesty vykladanej žltými tehlami. Tentokrát sa však diel snaží naviazať na film „The Wizard of Oz“, ktorý je priamym odrazom politickej situácie v USA. „Oz“ znamená „unca“ a táto jednotka sa používala na váženie zlata. Vôbec nás teda nemusí prekvapiť, že budeme musieť zbierať zlaté dukáty a utekať pred rozzúrenými opicami.

Vývojári pridali nové levely a možnosti, ako napríklad levely, ktoré sa odohrávajú okolo teplovzdušného balóna. Ak ste fanúšikom série Temple Run, tak ide o hru práve pre Vás.

Slingshot Racing

unnamed

Po predošlých logických hrách to chce trochu akcie a dynamiky, a práve Slingshot Racing je tým pravým titulom. Hra ponúka adrenalínové moto závody na rôznych tratiach všetkého druhu, kde Vás v móde kariéry čaká až 80 závodov, ovládanie je intuitívne a na jednom zariadení môžu proti sebe hrať až štyria účastníci. Samotné „káry“ sa pohybujú pomocou kotviacich hákov a pohľad z vrchu dáva dokonalý prehľad o situácii na trati. Hra stojí 0,74 € čo je však na kvalitu hry smiešne.

[app]com.crescentmoongames.slingshotracing[/app]

Spider – Live Wallpaper

unnamed (3) unnamed (4)

Ak máte vo svojom okolí niekoho kto má minimálne taký strach z pavúkov ako my v redakcii, určite si požičajte jeho smartfón, stiahnite mu a nastavte toto štýlové živé pozadie. Medzi skvelé obete patria napríklad priateľky a podobne. Vybrať si môžete medzi dvoma prostrediami kde sa bude pavúčik pohybovať. Ak náhodou zostane stáť, stačí s ho dotknúť a znovu si pobehá po displeji.

[app]markooo.si.spider[/app]