Úvod Konkurencia Patentová žiadosť Samsungu proti Apple zamietnutá japonským súdom

Patentová žiadosť Samsungu proti Apple zamietnutá japonským súdom

3

Popri tom, ako sa kórejský výrobca pripravuje na predstavenie najočakávanejšieho smartphone tohto roka, Samsung Galaxy S IV sa musí sústrediť aj na rôzne iné záležitosti, vrátane ich nikdy nekončiaceho boja proti Apple. Samozrejme tým myslím patentovú vojnu, ktorá v súdnych sieňach zúri už niekoľko rokov. Dnes však Samsung utrpel porážku, keď krajský súd v Tokyu zamietol obvinenia zo strany Samsungu v tom, že Apple s ich novým iPhone porušil niektoré patenty.

Server Reuters publikoval rozhovor s hovorcom kórejskej spoločnosti, „Sme sklamaní z dnešného rozhodnutia súdu. Hneď po tom, ako si preštudujeme dnešné rozhodnutie spravíme nutné kroky, ktoré budú viesť k ochrane nášho vlastníctva.“

Samsung má však proti Apple pripravených ešte niekoľko obvinení a to stále hovorím o Japonsku, čo im dáva väčšiu šancu vyhrať aspoň jeden, či dva. Samsung je možno sklamaný zo svojej nedávnej prehry v Japonsku, no my, spotrebitelia a fanúšikovia mobilných technológií sme sklamaní z patentovej vojny ako takej.

Zdroje: The Times of India, AppleInsider via AndroidAuthority