Úvod Výrobcovia Asus Nový Nexus 7 pobeží pod taktovkou procesoru od Qualcommu

Nový Nexus 7 pobeží pod taktovkou procesoru od Qualcommu

0

Viac než mesiac po tom ako sa na internete objavili špekulácie o tom, že nový Nexus 7 bude poháňaný procesorom od Qualcommu prichádza dnešná správa, ktorá pochádza z Taiwanu a tvrdí presne to isté.

Snapdragon S4 Pro alebo Snapdragon 600

Taiwanský server DigiTimes tvrdí, že zdroje, ktoré sa nachádzajú na vrchných pozíciách celého dodávateľského reťazca potvrdzujú, že Google sa rozhodol pre riešenie, ktoré poskytuje Qualcomm. Zatiaľ však nie je jasné o presne aký model procesoru pôjde. Možno sa dočkáme výkonného Snapdragon 600, aj napriek tomu, že prvotné indikácie poukazovali skôr na Snapdragon S4 Pro, ktorým disponuje Nexus 4.

Prvá generácia najúspešnejšieho sedem palcového tabletu, ktorého sa predalo viac než šesť miliónov kusov používa procesor Nvidia Tegra 3. Ak by sa Google skutočne rozhodol pre Qualcomm, Nvidia by stratila ďalšieho dôležitého zákazníka, čo by mohlo znamenať, že Tegra 4 sa stane prepadákom roka.

Full HD displej a Android 5.0?

Predpokladá sa, že nový Nexus 7 bude predstavený v máji počas Google I/O. Vyrobí ho opäť Asus, príde s full HD displejom a minimálne Android 4.2 (ak počas Google I/O nepredstavia Android 5.0).

Google okrem nového Nexus 7 chystá aj nový 10 palcový tablet pod označením Nexus 10.2, ktorý by mal vyrobiť opäť Samsung.

Zdroj: DigiTimes via UnwiredView