Úvod Dohady Nové klebety o Samsung Galaxy S4: „Floating Touch“ technológia a „PHOLED“ displej

Nové klebety o Samsung Galaxy S4: „Floating Touch“ technológia a „PHOLED“ displej

0

Očakávaný Android smartfón Galaxy S4 od Samsungu, si každý deň získava čoraz väčšiu popularitu, aj keď zatiaľ ešte nebol oficiálne predstavený. Nedočkaví zákazníci tak s napätím čakajú na zverejnenie špecifikácií, funkcií a dizajnu novej vlajkovej lodi kórejského výrobcu. Vysoké nároky, na základe šikovnej konkurencie, kladú na Samsung obrovské bremeno zodpovednosti, aby priniesol na trh opäť niečo, načo sa naozaj oplatí povedať „JE TO BOMBAAA!“.

Príchod tohto produktu bude porovnateľný s príchodom farebných TV na trh

O veľkých očakávaniach hovoria aj aktuálne klebety, ktorých je plný internet, no konkrétne tá najnovšia o displeji a bezdotykovom ovládaní Galaxy S4, na ktorú upozornil web SamMobile.com, stojí určite za trošku pozornosti. Ten totižto dostal „echo“, že pripravovaná esštvorka od Samsungu môže dostať netradičnú, no nie úplne neznámu, technológiu „Floating Touch“ (tzv. plávajúci dotyk), známu z Xperia zariadení od Sony, umožňujúcu ovládať mobilné zariadenie bez priameho dotyku prsta na displeji, a displej s lepšou energetickou efektivitou.

Nemalo by byť teda prekvapením, ak by displej Galaxy S4 pozostával z materiálu nazývaného „green PHOLED“ (Phosphorescent OLED), schopného zvýšiť energetickú efektivitu (menšia spotreba energie) až o 25% oproti klasickým AMOLED displejom.

V súčasnosti fasujú high-end smartfóny, dostupné na trhu, veľkú vlnu kritiky od užívateľov, pretože ich batérie dokážu udržať mobilné zariadenie pri živote približne jeden deň, ak sa použije na pár hovorov, nejaký ten surf po webe alebo na počúvanie hudby. Otázkou však teraz zostáva, či lepšia energetická efektivita Full HD PHOLED displeja poslúži pre vysoký výkon Galaxy S4, a výdrž tak zostane aj naďalej na úrovni jedného dňa, pri nenáročnom používaní, alebo nás Samsung poteší, a jeho nová vlajková loď vydrží s energiou o deň, či dva dlhšie.

 

Zdroj: SamMobile.com via CultOfAndroid.com, YouTube.com
Foto: twitter.com/SamsungMobile