Úvod Neprehliadnite vlavo Nové kamerové snímače zachytia video v 4K kvalite s 30 FPS alebo...

Nové kamerové snímače zachytia video v 4K kvalite s 30 FPS alebo 1080p s 96 FPS

0

Podľa spoločnosti HTC sú napríklad preteky v megapixeloch hlúposť a zvolili vlastnú technológiu snímania obrazu. Každá minca má dve strany a spoločnosť Aptina vkladá nádeje do svojej novinky, kamerových senzorov, ktoré dokážu zachytiť video až v 4K kvalite s frekvenciou 30-tich snímok za sekundu alebo dnes bežné 1080p video s rýchlosťou až 96 snímkov za sekundu.

Konkrétne sa bude jednať o dva čipy s označením AR 1230 a AR 1330, pričom prvý z nich bude mať 12 megapixelov a druhý 13.

Čo je vlastne 4K? 4K je je nový štandard video formátu, ktorý nasleduje po full HD a tento rok sa na rôznych veľtrhoch predstavilo niekoľko televízorov od rôznych výrobcov s takýmto atribútom. Problémom je však cena takýchto zariadení a a aj obsah tvorený v takejto kvalite. V jednoduchosti, dnes si kúpite veľmi drahý 4K televízor ale takmer nič v 4K si na ňom nepozriete.

4ktv

Otázne zostáva aj využitie samotného senzora výrobcami smartfónov. Sony, Samsung, HTC idú vlastnou cestou a myslím, že z nej neplánujú zísť. Jedinou možnosťou je dohoda s menej známymi výrobcami ako napr. ZTE alebo Huawei. Podľa spoločnosti by mali tieto snímače prísť na trh v druhej polovici tohto roku a ako sa im bude dariť, uvidíme.

zdroj: androidauthority.com