Úvod Novinky HP vyvíja pokrokový mobilný 3D displej

HP vyvíja pokrokový mobilný 3D displej

5

6-5-08-philips-3d-displaySpoločnosť HP momentálne vyvíja displej, ktorý bude mať schopnosť zobrazovať objekty v 3D bez použitia okuliarov a primárne bude určený pre mobilné zariadenia ako notebooky ale aj smartfóny a tablety.

Ak si napríklad teraz spomeniete na HTC Evo 3D, ktoré sa pýšilo trojrozmerným zobrazovaním objektov na displeji, väčšinu užívateľov po takomto zážitku po chvíli rozbolela hlava a nehovoriac o tom, že ste sa na objekt museli pozerať priamo a jednalo sa o tzv. hĺbkový 3D efekt kedy objekty nevystupovali do popredia.

Spoločnosť HP však vytvorila 3D displej, ktorého pozorovacie uhly sú až 45 stupňov a mal by ponúknuť štandardný 3D efekt kedy objekty vystupujú do popredia, pričom nebudete potrebovať špeciálne okuliare.

Displej sa podarilo vyrobiť pomocou nanotehnológie, kde sa vytvorilo viac vrstiev leptaného skla so špeciálnymi drážkami, ktoré umožňujú až 64 rôznych uhlov pohľadu. Drážky ohýbajú svetlo a užívateľovi sa tak zobrazia rôzne body objektu súčasne a tým pádom sa vytvára bez okuliarový 3D efekt.

Kedy bude displej komerčne dostupný alebo v akom zariadení sa objaví je zatiaľ neznáme.

zdroj: androidauthority.com