Úvod Aplikácie Google z Play Store stiahol všetky aplikácie, ktoré blokujú reklamy

Google z Play Store stiahol všetky aplikácie, ktoré blokujú reklamy

1

Blokovanie reklám na Google Play končí

Pre bežného človeka je dnešný deň rovnaký ako všetky ostatné, no pre fanúšikov mobilných technológií, aplikácií, špecifikácií a špekulácií ide o deň nabitý veľkými správami. Okrem toho, že Google oznámil, že v lete odstaví obľúbený Google Reader a že Samsung v noci predstaví najočakávanejší smartphone tohto roka sa udiala ešte jedna podstatná vec. Google začal rozposielať vývojárom aplikácií, ktoré blokujú reklamu, ako napríklad AdBlock, AdAway a AdFree emaily, v ktorých ich upozorňuje, že ich aplikácie budú z Google Play skôr či neskôr odstránené.

Hlavným problémom, ktorý Google vo svojom vyjadrení zvýrazňuje je porušenie pravidla, ktoré hovorí o tom, že aplikácie, ktoré sa nachádzajú v Google Play nesmú nijakým spôsobom ovplyvňovať ostatné aplikácie. Na mysli má samozrejme kód, ktorý zobrazuje reklamu. Vôbec sa za to na nich nehnevám, predsa len Google zarába najviac na reklamách a keď im niekto takto „lezie do kapusty“ musia konať.

Google Play má vlastné pravidlá

Ak teraz premýšľate nad tým, že ako je možné, že to Google robí keď je Android tak veľmi „open-source“, musím Vás upozorniť na to, že aplikácie ako AdBlock a AdAway stále môžete používať. Android ako taký s tým nemá žiaden problém. Google Play je však úplne iná kategória, ide o službu, ktorá má vlastné pravidlá.

Či už sa Vám to páči alebo nie, spomínané aplikácie z Google Play už čoskoro zmiznú a pravdepodobne sa nikdy nevrátia. Ak ich chcete používať aj naďalej, odporúčame fórum xda-developers.com, kde sa určite skôr, či neskôr objavia.

Zdroje: Twitter, Google Code, PasteBin via Phandroid