Úvod Novinky Android Plast, sklo, hliník: Aký by mal byť smartfón?

[Anketa] Plast, sklo, hliník: Aký by mal byť smartfón?

17

Po množstve kvalitných smartfónov na trhu sa na verejnosti rozvírila celkom zaujímavá diskusia, aký materiál je ten pravý na výrobu vrcholového smartfónu toho či oného výrobcu.

smartphone-materialien-galaxy-s3-xperia-z-htc-one

Najpopulárnejší Android smartfón, Samsung Galaxy S3 je vyrobený z plastu a aj keď sa naň vďaka tomuto materiálu zvrhla dávka kritiky, ďalšia generácia bude s takmer istotou vyrobená z toho istého materiálu. Samsung asi vie čo robí veď plast je ľahký a lacný oproti ostatným materiálom.

Sony na svojom top smartfóne Xperia Z použila po vzore Nexusu 4 prevažne sklo, čo dáva zariadeniu skvelý vzhľad, vysokú pevnosť, no zároveň krehkosť a pri páde smartfónu na zem ste v kaši, pretože rozbité sklo len tak nevymeníte kus za kus ako napríklad pri prasknutom zadnom kryte Galaxy S3. Rolu hrá aj vyššia váha materiálu a tým pádom celého zariadenia.

Našlo snáď HTC skvelý kompromis v podobe hliníka? Novinka, HTC One je vyrobená z jedného kusu tohto materiálu. Hliník je relatívne ľahký a pevný, takisto skvele vyzerá ale daňou sú vyššie náklady a dlhší čas na výrobu samotného tela z jedného kusu. Čo ak Vám HTC One spadne na zem? Určite sa neroztriešti ako Xperia Z, no kus uvaleného hliníku niekde z hrany tiež nie je bohviečo. Telo smartfónu ani nevymeníte ani neopravíte.

Sami v tomto nemáme nemáme jasno a v redakcii vedieme krvilačnú hádku, pričom sa každý zastávame svojho materiálu. Čo si teda myslíte Vy? Aký materiál je ten najlepší pre výrobu špičkového smartfónu?

[poll id=“100″]