Úvod Novinky Android V Číne je viac aktívnych Android a iOS užívateľov ako v USA

V Číne je viac aktívnych Android a iOS užívateľov ako v USA

0

Ak sa nejaký výrobca smartfónov alebo taletov rozhodol ignorovať čínsky trh alebo mu neprikladal väčšiu pozornosť spravil chybu. Podľa prieskumu analytickej spoločnosti Flurry, v Číne je momentálne viac aktívnych Android a iOS užívateľov ako v USA a číslo bude naďalej rásť.

Doteraz bol pre všetkých výrobcov smerodajný práve americký trh vďaka veľkej aglomerácii obyvateľstva a jeho kúpnej sile. Ak sa vrátime späť o dva roky, USA mala približne 60 miliónov aktívnych používateľov Android a iOS zariadení, zatiaľ čo Čína „iba“ pár miliónov. Čína však do januára 2012 zaznamenala obrovský rast a hravo dobehla 60 miliónový údaj z USA. Samozrejme ani trh v USA nespal a za rovnaké obdobie, do roku 2012 bolo aktívnych približne 160 miliónov užívateľov.

SmartDevice_InstalledBase_China_vs_US_Feb2013-resized-600

Ak sa pozrieme na súčasnosť, užívateľov v USA aj naďalej pribúdalo a údaj sa priblížil niekde k hranici 230 miliónov aktívnych Android a iOS jednotiek, pričom ale Čína zaznamenala dynamickejšie tempo a odhaduje sa, že do konca februára dosiahne počet aktívnych Android a iOS používateľov hranicu 246 miliónov, čo je naozaj slušné číslo.

Vzhľadom na spomínané tempo sa očakáva, že priepasť medzi USA a Čínou sa bude naďalej zvyšovať v prospech Číny. Čo sa týka presnosti údajov, analytická spoločnosť Flurry denne vyhodnocuje až 2 terabajty anonymných dát a má prehľad až o 90 % všetkých smartfónov a tabletov.

zdroj: androidauthority.com