Úvod Aplikácie Tip na aplikáciu: AirDroid – Perfektný spôsob, ako spravovať Android zariadenie cez...

Tip na aplikáciu: AirDroid – Perfektný spôsob, ako spravovať Android zariadenie cez PC prostredníctvom WiFi

3

V obchode Google Play sa potuluje veľmi zaujímavá aplikácia, ktorá umožňuje správu Android zariadenia priamo vo webovom prehliadači na PC cez WiFi pripojenie. Nesie názov AirDroid a k jednoduchosti jej pribalili šikovní vývojári aj pekné grafické spracovanie, dostupná je navyše zadarmo.

Ak teda trávite veľa času pri PC (PC/Linux/Mac), napríklad v práci, AirDroid je pre vás potom veľmi dobré riešenie, vďaka ktorému môžete mať váš Android smartfón alebo tablet pod kontrolou bez potreby ho priamo držať v rukách a manipulovať s ním.

Čo všetko teda k tomuto prepojeniu potrebujete? V prvom rade Android aplikáciu AirDroid z Google Play, potom webový prehliadač na PC a prístup k jednej WiFi (osobne som to skúšal v rámci domácej WiFi siete, ak nájdete iné možnosti, dajte kľudne vedieť v komentároch). Po inštalácii a spustení aplikácie dostanete dva pokyny, ako získať prístup k funkciám a dátam vášho Android zariadenia.

Snímka obrazovky 2013-02-09 o 11.06.01 Snímka obrazovky 2013-02-09 o 11.06.21 Snímka obrazovky 2013-02-09 o 11.06.23 Snímka obrazovky 2013-02-09 o 11.07.11

Prvým krokom je návšteva webovej adresy, ktorú aplikácia zobrazuje, prostredníctvom webového prehliadača v PC. Ak tak spravíte, otvorí sa vám príslušná webová stránka a následne môžete, buď oskenovať zobrazený QR kód cez kameru Android zariadenia alebo prepísať kód z aplikácie do určeného políčka na tejto web stránke.

Po vykonaní druhého kroku dostanete na Android zariadenie požiadanie o povolenie prístupu z PC, stačí teda už len potvrdiť a môžete veselo spravovať (sťahovať/odosielať) dáta medzi prepojenými zariadeniami alebo využiť iné funkcie v ponuke, ako napríklad komunikáciu cez SMSky priamo v počítači. Takisto sa sprístupnia aj informácie o Android zariadení, prehľad nainštalovaných aplikácií, telefónny zoznam a veľa ďalších užitočných možností.

Screenshot_2013-02-09-11-06-19 Screenshot_2013-02-09-09-02-23

[app]com.sand.airdroid[/app]

Zdroj: Google Play Store, AirDroid.com