Úvod Novinky Sony Xperia Z sa predáva ako teplé rožky, vo Francúzsku a Japonsku...

Sony Xperia Z sa predáva ako teplé rožky, vo Francúzsku a Japonsku sa úplne vypredala!

4

Sony Xperia Z sa vo Francúzsku začala predávať len pred pár dňami. Päť palcová Full HD vlajková loď od japonského výrobcu sa na trhu udomácnila s cenovkou €649. Aj napriek pomerne vysokej cene sa štvor-jadrový full HD smartphone vypredal za jeden jediný deň. Ak náhodou bývate vo Francúzsku a ste smutní z toho, že sa Xperia Z vypredala tak rýchlo, nezúfajte, sklady budú doplnené už o týždeň.

Podobný úspech Xperia Z zožala aj v ďalekom Japonsku, keď ich médiá začali písať o tom, že DoCoMo, najväčší mobilný operátor v krajine predal 140,000 kusov len za prvý týždeň. DoCoMo tieto čísla opísal ako, „celkom pozitívny začiatok“.

Graf ceny produktu Sony Xperia Z poskytuje server Heureka.sk

Predstavenie a začatie predaja full HD smartphonu pred tým ako s ním príde Samsung je pre Sony podľa všetkého veľkou výhodou. Full HD displej však nie je jediným dôvodom prečo sa páči toľkým ľudom. Dôležité sú aj veci ako 4G LTE, odolnosť voči vode a prachu, podpora NFC, či 2GB RAM. Nesmieme zabudnúť ani na podporu micro SD karty, ktorá je toľkými žiadaná.

Jedným z najväčších plusov Xperia Z je jeho fotoaparát, ktorý disponuje senzorom Exmor RS. V HTC sa rozhodli zmeniť stratégiu a presedlali na ultrapixely, no 13.1MPx je podľa všetkého stále obrovské lákadlo.

Japonci a francúzi Xperia Z podľahli. Ako je to s Vami? Čo si o nej myslíte? Chystá sa tu na ňu niekto?

Zdroj: XperiaBlog via AndroidAuthority