Úvod Smartphony Dohady Samsung Galaxy Q GT-B9150: Zariadenie s ohybným displejom už na MWC?

Samsung Galaxy Q GT-B9150: Zariadenie s ohybným displejom už na MWC?

0

Keď sa pohybujete v technologických kruhoch už nejaký ten piatok tak je jednoduché podceniť produkty, ktoré sú okolo nás. 2GB RAM, 1080p displej, či štvor-jadrový procesor. Všetko nám príde úplne bežné, no rozhodne to tak nie je. Len si spomeňte kde bol mobilný priemysel pred dvoma rokmi. Bol niekde v jaskyni, no dnes sa pohybuje v novopostavenom Ríme. Mobilný hardware sa vpred hýbe neuveriteľnou rýchlosťou.

To však dáva priestor novým, úplne iným konceptom. Jedným z nich sú okuliare Google Glass a druhým sú ohybné displeje. Prvý spomenutý koncept je stále uzamknutý v srdci Google, no druhý spomenutý projekt by sa mohol objaviť už na MWC 2013 o tri týždne! Malo by sa tak stať podľa dohád, ktoré sme začuli. Ísť by malo o Samsung Galaxy Q (GT-B9150).

Už teraz Váš však chcem pripraviť na to, že nepôjde o sci-fi technológiu, no ide o začiatok. Prvý krok. Samsung GT-B9150 sa podľa všetkého bude volať Galaxy Q a ponúkne dual Super AMOLED HD displej, ktorý sa dá zložiť. Ďalšie špecifikácie Galaxy Q:

  • dual Super AMOLED HD displej s rozlíšením 1920 x 1080
  • dvoj-jadrový procesor Exynos 5250 o takte 1.7GHz (rovnaký procesor aký poháňa Nexus 10)
  • 2GB RAM
  • 8MPx zadný fotoaparát, 2MPx predný fotoaparát
  • 3,500mAh baterka
  • Android 4.2.1 Jelly Bean

Samsung nás ich novou ohybnou technológiou pre displeje dráždil už niekoľko rokov, no do masovej produkcie sa mu akosi nechcelo a to z rôznych dôvodov, hlavne kvôli problémom s jeho výrobou. Ja pevne verím, že Samsung to tentokrát zvládol a že na MWC (a v našej redakcii) už čoskoro uvidíme podobný displej.

Samozrejme ide o špekulácie, ktoré by som nebral až príliš vážne, keďže sa v minulosti pár takýchto informácií objavilo, no neboli pravdivé.

Čo si však myslíte Vy? Prichádza éra ohybných displejov? Vedeli by ste si predstaviť ich využitie v každodennom živote?

Zdroj: MobileGeeks via AndroidAuthority