Úvod Hry Recenzia: Android hra Wild Blood

Recenzia: Android hra Wild Blood

2

Cez víkend ma nuda dohnala nainštalovať z Google Play niečo, čo mi pomôže zabiť trošku zvyšného času. Väčšina kvalitných Android hier v ponuke je však od vývojárov z Gameloft-u, tak som čekol všetky ich herné tituly pre Android, fungujúce na tablete Nexus 7.

Moja pozornosť sa najviac sústredila na RPG hru s názvom Wild Blood, ktorá je zhotovená v tzv. Unreal Engine, takže kombinácia poriadnej grafiky a krvilačných bojov s mečom, ma nakoniec presvedčila. Na môj Nexus 7 bola ihneď nainštalovaná a mohol som sa tak pustiť do zabíjania otravnej nudy s testovaním.

[app]com.gameloft.android.ANMP.GloftWBHM[/app]

Prvý pocit

Ako som už spomínal, Android hra Wild Blood je tak trošku iná, narozdiel od iných, jej podobných herných kúskov v obchode Google Play.  Najväčší rozdiel je cítiť v grafickom spracovaní hry. To vývojári vytvorili v prepracovanom Unreal Engine, takže počas hrania zabudnete, že hráte niečo na Android zariadení, ktoré nie je primárne určené pre hráčov.

Pekné grafické spracovanie dopĺňa niekoľko spôsobov hrania, prvým je možnosť hrať singleplayer, čiže nejaký ten príbeh a virtuálne dobrodružstvo, a potom multiplayer, kde si to môžete rozdať s iným hráčmi v niektorom z módov v ponuke.

Aj keď je Android hra Wild Blood dostupná za pomerne vyššiu cenu, 5.99 Euro, stále majú hráči možnosť „in-game“ nákupu za skutočné peniaze. Zlaťáky, za ktoré sa dá nakúpiť nová výzbroj, resp. vylepšenie tej súčasnej, je tak možné, okrem priameho a pracného zbierania v hre, nakúpiť za stanovené ceny v hodnote niekoľkých Euro. Ak má teda hráč dostupné finančné prostriedky, uľahčí si hranie a ušetrí čas.

Singleplayer

Singleplayer, herný mód s príbehom pre jedného hráča, zaujme asi takmer každého fanúšika RPGčiek. Zahrať si hru na Android zariadení, s akým takým dejom, je tak trošku raritou. Hra Wild Blood sa hanbiť ale za príbeh, pozostávajúci z 10tich dychberúcich levelov, vôbec nemusí.

V tomto príbehu sa hráč vžije do kože statočného bojovníka s menom Sir Lancelot, ochotného postaviť sa zlému kráľovi Arthurovi a čarodejníčke Morgana, ktorí plánujú spraviť zo sveta miesto plné zla. Počas hrania singleplayeru sprevádzajú príbeh navyše rôzne animácie, dotvárajúce hráčovi dokonalý pocit z hrania dobre spracovanej RPGčky na Android zariadení.

Ovládanie hernej postavy, Lancelota, nie je ničím zložité. V podstate sa stačí pri bojoch venovať najmä tlačidlu „Attack“, občas sa trošku pootočiť do správneho uhlu na nepriateľa, a môžete sa veselo kochať akčnými akrobaciami ako zo seriálu s Chuckom Norrisom.

Výber zbraní pozostáva z meču, luku alebo sekery. Samozrejmosťou sú aj rôzne brnenia a možnosti vylepšovania aktuálnej výzbroje, aby Lancelot v boji vydržal čo najdlhšie. Tlačidlo „Attack“ dopĺňa tlačidlo so špeciálnymi útokmi. Tie sú najefektívnejšie pri používaní v bojoch s určitou taktikou.

Okrem bezhlavých bojov tiež potrápite mozgové závity. V hre sa občas objavia hlavolamy a za ich vyriešenie dostáva hráč príslušné odmeny vo forme zlaťákov.

Multiplayer

Herný mód pre viacero hráčov, multiplayer, má však zaujal ešte viac, ako vyššie popísaný singleplayer s príbehom. Opäť sa tu ale zvýhodňuje hráč, ktorý má dostupný finančný prostriedok, čo bol, predpokladám, aj zámer vývojárov.

Keď som teda hral PvP a porazil som súpera, ten dostal možnosť si za pár zlaťákov kúpiť nový život a mohol ihneď z miesta pokračovať ďalej v našom urputnom súboji. Takže som nakoniec zle skončil ja, pretože som už mal málo života a nebol som ochotný si priplatiť za okamžité oživenie na mieste. Musel som tak počkať niekoľko sekúnd na respawn a až potom som mohol veselo pokračovať.

Multiplayer ponúka niekoľko samostatných herných módov: klasickú rezačku „Deathmatch“ až pre ôsmych hráčov (4 vs. 4) alebo tímový „Capture the Flag“. Hrať je pritom možné lokálne, prostredníctvom WiFi, alebo online, prostredníctvom známej služby Gameloft LIVE! s rebríčkom najlepších hráčov.

Záver

Android hra Wild Blood ponúka bezkonkurenčné grafické spracovanie pre Android zariadenia. Pri hraní som nemal vôbec pocit, že držím v ruke tablet s Tegra 3 procesorom. Výbornú grafiku dopĺňajú skvelé možnosti hrania, výber medzi pútavým príbehom a poriadnej PvP lokálnej/online-akcie. Veľké mínus však patrí systému „in-game“ nakupovania, pretože predávať hru za pomerne vysokú cenu a ešte páčiť od užívateľov peniaze za menšie výhody, nie je najrozumnejším riešením.

Plus

  • Skvelé grafické spracovanie
  • Jednoduché ovládanie
  • Pútavý príbeh v singleplayer móde
  • Zaujímavý multiplayer mód, ponúkajúci viacero možností PvP hrania
  • Logické hádanky
  • Pekné animácie

Mínus

  • „in-game“ nákup

 

Galéria

[nggallery id=251]

Zdroj: Google Play Store
Foto: Google Play Store