Úvod Zaujímavosti Pozrite sa na tajomstvo UltraPixelového foťáku v HTC One

Pozrite sa na tajomstvo UltraPixelového foťáku v HTC One

0

Základným pravidlom dobrého marketingu je vymyslieť tzv. „bombastický“ názov novej technológie, ktorý si spotrebitelia jednoducho zapamätajú a bude tak zdobiť krabičku od mobilného zariadenia. Tu nezaostáva ani výrobca HTC, kde môže byť príkladom jeho nový „BoomSound“ „HTC Zoe“ „BlinkFeed“ a samozrejme aj „UltraPixel“ fotoaparát.

[Foto+Video] HTC One: Pozrite sa ako fotí a nahráva video UltraPixelový fotoaparát!

Tak ako spoločnosť Nokia zvolila nebezpečný marketingový názov „PureView“ k foťákom v jej smartfónoch, HTC prišlo na trh so spomínanou „UltraPixel“ alternatívou. Tento fotoaparát je však stále pre viacero užívateľov tabu, podľa slov HTC ide o kombináciu fyzicky veľkého senzora s veľkými pixelmi schopnými zhromažďovať viac svetla. Konkrétne je v smartfóne HTC One použitý 1/3-palcový BSI senzor s 2-mikrometrovými pixelmi (1 mikrometer = 0,001 milimetra), ktoré absorbujú o približne 300% viac fotónov ako 1.1-mikrometrové pixely vo foťákoch súčasných smartfónov na trhu. To všetko je zmiešané s 28mm f/2.0 autofocus objektívom (f/2.4 – iPhone 5 a f/2.6-Samsung Galaxy S3). Nechýba ani optická stabilizácia obrazu (OIS), nachádzajúca sa taktiež v Nokii Lumia 920, pre kompenzáciu pohybu v dvoch osiach až približne 2000 krát za sekundu. Fotoaparát v HTC One je tak schopný zachytiť kvalitnejšie zábery v zlých svetelných podmienkach.

htconehandsonlead01

A aby toho nebolo „malo“, HTC One dostalo od inžinierov aj procesor ImageChip 2, schopný zabezpečiť kontinuálny autofocus za menej ako 200 milisekúnd a lepšiu redukciu šumu. Samozrejmosťou je aj nahrávanie HDR videa v rozlíšení 1080p pri 30fps a v 720p pri 60fps s dynamickým rozsahom 84dB.

UltraPixelový foťak nepochybne predstavuje jednu z najpríťažlivejších technológií použitých v čerstvej novinke HTC One, no podľa niekoho ide len o obyčajný marketingový ťah, ako nalákať čo najviac zákazníkov ku kúpe. Najvhodnejšie bude si počkať na poriadnu recenziu tohto smartfónu, vrátane jeho fotoaparátu s porovnaním oproti Android konkurencii (Xperia Z, Galaxy S3 – S4 atď.).

Zdroj: engadget.com
Foto: soyacincau.comengadget.com