Úvod Novinky Android Piatková porcia Android aplikácií 22.

Piatková porcia Android aplikácií 22.

0

Začiatok mesiaca február nám pekne vyšiel na piatok a v poradí už v 22. druhej porcii Android aplikácii Vám dáme tip na zaujímavú slovenskú aplikáciu, ktorú ocenia hlavne motoristi, ďalej v článku nájdete populárnu hru z iOS platformy, nejaký ten užitočný widget, na svoje si prídu aj ľudia cestujúci vlakom a nezabudli sme ani na nejaké to vylepšenie dizajnu pomocou živého pozadia.

 

Parkujem ako Deb*l

unnamed (2)

 

Na úvod hneď začneme naozaj originálnou aplikáciou, ktorá je prepojená so serverom parkujemakodebil.com a jej jednoduchou úlohou je uploadnúť fotografie nesprávne parkujúcich vodičov na tento web kde si ich môže každý prezrieť. Samozrejme fotky musia zhotovovať používatelia aplikácie, ktorí na takýchto vodičov natrafia a tým pádom má celá myšlienka vcelku zaujímavý výchovný charakter. Aplikácia a ako aj web určite stoja za návštevu.

[app]sk.trdelnik.pad[/app]

 

Cubes vs. Spheres

unnamed (1)

 

Tento titul si získal veľkú obľubu na platforme iOS, takže bolo len otázkou času kedy sa objaví aj v Play Store pre Android používateľov. Za skromných 0,74 € získate 3D fyzikálnu hru, v ktorej bude vašou úlohou brániť sa proti vlnám postupujúcich kociek pomocou gúľ s rôznymi vlastnosťami ako zmrazenie, explózia a podobne, a musíte tak prežiť geometrickú apokalypsu.

[app]com.ShockPanda.CubesVsSpheres[/app]

 

Easy Brightness Widget

unnamed

 

Tento naozaj užitočný widget Vám umožní meniť jas displeja doslova jedným klikom. Stačí si pri umiestnení widgetu na displej vybrať hodnotu jasu podľa vášho uváženia a prechody napríklad z tmavej miestnosti na jasné svetlo exteriéru Vás nebudú obmedzovať v čitateľnosti displeja. Stačí sa len dotknúť. Na výber nechýba aj možnosť automatickej korekcie.

[app]com.kovit.p.easybrightnesswidget[/app]

 

Sky Map

unnamed (6)

Ak máte radi nočné nebo alebo len tak so zaujímavosti by ste radi vedeli kde je aké súhvezdie a podobne, nepotrebujete zrovna čakať na jasnú oblohu alebo študovať astronomické príručky. Aplikácia od Google s názvom Sky Map Vám umožní si poobzerať celé hviezdne spektrum a to jednoduchým spôsobom. Stačí zapnúť aplikáciu a smartfón alebo tablet otočiť smerom k nebu a na displeji budete presne podľa vašej polohy vidieť, aké hviezdy máte nad hlavou.

[app]com.google.android.stardroid[/app]

 

Four Colors Live Wallpaper

unnamed (5)

Živé pozadie „štyri farby“ pomalým a plynulým transformovaním vytvára krásne farebné variácie na vašom displeji. Aplikácia je optimalizovaná pomocou hardvérovej akcelerácie, neobsahuje žiadne reklamy a nechýba možnosť meniť rýchlosť efektu tónovania.

[app]com.andrekarwath.fourcolors[/app]

 

Meškanie vlaku

unnamed (7)

Táto aplikácia by nemala chýbať žiadnemu cestovateľovi a slúži na zistenie aktuálneho meškania vlakov, ktoré sa nachádzajú na trati ŽSR na Slovensku. Vlak je možné vyhľadať na základe čísla vlaku, zobrazia sa informácie o vlaku (východzia a cieľová stanica), aktuálna poloha a informácia o meškaní (farebne). Nájdené vlaky je možné pridať do zoznamu „Moje vlaky“ a tým urýchliť opakované hľadania.

[app]sk.jecim.meskanievlaku[/app]