Úvod Novinky OUYA: Budem najlepším Tegra 3 zariadením na trhu

OUYA: Budem najlepším Tegra 3 zariadením na trhu

0

Android konzola OUYA je výsledkom jednej z najpopulárnejších projektov, ktoré boli financované pomocou platformy Kickstarter. Už nepotrvá dlho a jej vývojári ju konečne sprístupnia verejnosti, čo znamená, že je čas aby na rad nastúpil neúprosný marketing. OUYA CEO Julue Uhrman si s marketingom aspoň zatiaľ poradila na výbornú a teraz dokonca tvrdí, že OUYA bude „najlepším Tegra 3 zariadením na trhu“.

Samozrejme, že výpovedná hodnota tohto citátu je takmer nulová a to kvôli jednému dôležitému faktu. Dobre, možno dvom. Prvý dôvod sa týka spotreby. OUYA nepotrebuje baterku a preto sa jej vývojári nemusia starať o spotrebu tak, ako tomu bolo pri smartphonoch a tabletoch. Druhým dôležitým faktom je celková veľkosť zariadenia. Len si predstavte, že by sme nosili mobily veľké ako OUYA. Ich vývojári majú teda viac miesta na „hranie“, čo sa môže vyobraziť aj na lepších výsledkoch v benchmarkoch. Aby toho nebolo málo inžinieri z OUYA pracovali priamo s Nvidiou aby konzolu optimalizovali tak dobre, ako sa len dá.

Nvidii sa práca na konzole očividne páči, keďže povedali, že tímom OUYA „sa pracovalo úžasne“.

Je jasné, že OUYA sa nechystá konkurovať novému Xboxu alebo Playstation, no za $99 pravdepodobne dostaneme viac výkonu, než sme čakali.

Zdroj: Engadget via PhoneArena