Úvod Novinky Android Nokia sa pohráva s myšlienkou Android tabletu

Nokia sa pohráva s myšlienkou Android tabletu

2

Android zariadenia s logom Nokia sú vlhkým snom všetkých mnohých bývalých používateľov zariadení tejto značky, ktorí presedlali na na platformu Android. Nokia sa ale rozhodla uzatvoriť pakt s Microsoftom a zvoliť Windows Phone platformu ako dominantný inteligentný operačný systém vo svojich zariadeniach. Bude sa to však týkať aj tabletov?

nokia-android-1 (1)

Výkonný predseda spoločnosti Nokia, Stephen Elop sa zdôveril médiám v Austrálii s niekoľkými podrobnosťami o plánoch Nokie v blízkej budúcnosti. Spoločnosť by mala naozaj čoskoro priniesť na trh tablet, pretože si je vedomá rýchlosti nárastu tohto segmentu a ďalšie „zmeškanie vlaku“ by jej zase len uškodilo. Otázkou však zostáva operačný systém.

Je jasné, že Windows Phone je priorita, no podľa jeho slov Android nie je úplne vylúčený.

“ Veľmi úzkostlivo študujeme súčasný trh práve teraz, keď Microsoft nedávno predstavil tablet Surface a snažíme sa z toho poučiť a pochopiť, aká je správna cesta k našej účasti v tomto segmente. Radi by sme zvážili akékoľvek možnosti (Android alebo Windows). Je dôležité poznamenať, že príležitosťou pre našu spoločnosť je niečo, čo každý používateľ hľadá. „

Ďalej sa Stephen Elop vyjadril, že práve zariadenia s Windows ako Nokia Lumia, Windows PC, tablety a XBox integrujú v sebe zážitok pre používateľov a ich súčasné zameranie ja hlavne na Microsoft. Zároveň však podotkol, že ešte nie je nič rozhodnuté ani oznámené.

Čo by ste povedali na tablet s logom NOKIA a operačným systémom Android? Zahlasujte si v ankete.

[poll id=“91″]

zdroj: androidauthority.com