Úvod Výrobcovia Huawei Na prvý dotyk: Huawei Ascend P2 je nová vlajková loď čínskeho výrobcu

Na prvý dotyk: Huawei Ascend P2 je nová vlajková loď čínskeho výrobcu

2

Medzi prvé spoločnosti, ktoré odštartovali tohtoročný Mobile World Congress patrí aj Huawei, ktorý (ne)predstavil svoju novú vlajkovú loď pre rok 2013, keďže tlačová udalosť momentálne stále prebieha. Čínsky výrobca sa snaží o zmenu svojej politiky, keďže doteraz bol skôr známy pod vlastnosťami lacný, či menej kvalitný, než high-end výrobcovia ako Samsung a HTC.

Meniť to začal už na CES 2013 v Las Vegas, kde predstavil dvoch obrov, Ascend D2 a Ascend Mate, ktorých displeje merajú viac než päť palcov. Huawei si však pravdepodobne pomyslel, že by radi disponovali aj vlajkovou loďou v 4.7 palcovej kategórie a to je presne miesto, kam zapadá Huawei Ascend P2. Vďaka redaktorom z The Verge, ktorým sa k zariadeniu podarilo dostať pred ostatnými si môžeme zhrnúť, čo si pre nás Huawei pripravil.

Ako som už spomenul, ide o 4.7 palcový smartphone, ktorý pôsobí veľmi jemne, tenko a ľahko. Pôsobí ako vlajková loď. Zariadenie je široké len 8.6 milimetra a jeho displej má rozlíšenie len 1280 x 720, z čoho som tak trochu prekvapený, keďže štandardom pre tento rok je bez pochýb full HD. Na zariadení beží Android 4.1.2, na ktorom Huawei pomenil všetko, čo sa dalo a nazval to „Emotion UI“. Zariadenie poháňa štvor-jadrový procesor, ktorý bol nataktovaný na 1.5GHz, fotky odfotíte pomocou 13MPx zadného fotoaparátu alebo 1.2MPx predného fotoaparátu. Čo sa týka pamäťového oddelenia, tam na tom Huawei Ascend P2 nie je najlepšie. Vybavený bol totiž len 16GB vnútornou pamäťou a 1GB RAM.

Ascend P2 sa začne predávať v strede roka 2013, no o cene zatiaľ nebola zmienka.

[nggallery id=257]

Zdroj: The Verge