Úvod Výrobcovia Intel Fonepad: Sedem palcový tablet od Asusu s procesorom od Intelu

Fonepad: Sedem palcový tablet od Asusu s procesorom od Intelu

0

Asus a Google spolu našli perfektnú kombináciu ceny a kvality v podobe Nexus 7. Asus sa však pomaly ale isto púšťa do vyrábania vlastných, lacnejších zariadení. Jeho prvé pokusy po debute Nexus 7 boli MemoPad 7 a MemoPad 10. Teraz sa však dozvedáme, že okrem toho, že Asus chystá nový tablet s nízkou cenou, malo by dokonca ísť o tablet s čipom od Intelu!

Volať by sa mal Fonepad K004 a ísť by malo o sedem palcový displej. Nič z toho však zatiaľ nie je isté, no všetko do seba pekne zapadá.

Jeho meno, Fonepad je naozaj divné a mätúce. Určite viete, že Asus má vo svojom portfóliu Padfone a Padfone 2. Aj napriek tomu, že nie sú medzi užívateľmi veľmi úspešné, takmer všetci o nich vedia. Fonepad by teda mohol byť psychologický trik, ktorý na nás skúša Asus.

Intel-Lexington

Keď dolistujeme na stranu so špecifikáciami, nájdeme tam 7 palcový IPS displej s rozlíšením 1280 x 800, 1GB RAM, 16GB vnútornej pamäti, 3MPx fotoaparát, 3G, Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Celý systém by mal bežať pod Android 4.1 Jelly Bean.

Všetko je teda úplne bežné, takéto špecifikácie majú už aj low-end tablety. Čo však nemajú je jeho procesor. Podľa špekulácií pôjde o nový Atom Z2420 „Lexington“ čip. Ide teda o dobrú voľbu? Kto vie. O výkone takéhoto čipu zatiaľ veľa nevieme, no nezdá sa nám, že by bol príliš výkonný.

Intel sa tento čip snaží predať ako ten, ktorý šetrí baterkou a hlavne pre rozvojové krajiny. Ide teda len o krajšie pomenovanie faktu, že ide o pomalý čip. Možno, že mu len neveríme.

Asus-Fonepad-Price

Celé toto zariadenie znie veľmi zvláštne a s cenovkou €195 by musel prísť s niečím prevratným, aby som si ho osobne vybral radšej, než Nexus 7.

Aký názor na to máte Vy? Čo si celkovo myslíte o Intel čipoch? Môže byť alebo radšej preferujete Snapdragon a Exynos?

Zdroj: TechKiddy via AndroidAuthority