Úvod Aplikácie EXKLUZÍVNE: Apokalypsa pokračuje! A vo Vatikáne to vrie…

EXKLUZÍVNE: Apokalypsa pokračuje! A vo Vatikáne to vrie…

3

screen_lebkaO 1.slovenskom digirománe Apokalypsa sme už písali. Dnes sa prehupol do druhej polovice (z celkových 13 epizód vyšla dnes už siedma – prvé dve boli na www.digiroman.sk zadarmo) a tak je načase trošku tento počin zhodnotiť. Tvorcovia hlásia skvelé počty stiahnutí, možno aj vďaka nedávnemu odstúpeniu pápeža Benedikta XVI.

Áno, rezignácia pápeža pravdepodobne pomohla digirománu Apokalypsa, ktorý vyšiel len pár dní pred prekvapivým odstúpením Svätého otca. Digiromán je totiž konšpiračným príbehom o nečakanom odstúpení pápeža a jeho následnom zmiznutí. Neuveriteľná podobnosť zaujala už tisíce slovenských čitateľov – digiromán bol dlho najsťahovanejšou free aplikáciou v Appstore, podobne je to v Google play, kde počet stiahnutí neklesá ani po troch týždňoch od vypublikovania Apokalypsy.

Áno, aj toto správne načasovanie možno prispelo k tomu, že digiromán patril dlho medzi najsťahovanejšie aplikácie,“ tvrdí marketingový manažér Ikaru Milan Buno, ktorý spolupracoval na digirománe. Konšpiračný triler si podľa neho získal čitateľov nielen skvelým – a teraz aj výsostne aktuálnym – príbehom, ale aj množstvom krátkych videí, zvukových efektov a interaktívnych prvkov.

Najväčšej obľube sa podľa komentárov a recenzií tešia u čitateľov rôzne efekty:

  • zasnežený či krvou pofŕkaný displej
  • trezor, do ktorého musíte zadať správnu kombináciu, aby ste mohli čítať ďalej
  • efektné video waterboardingu hlavnej postavy románu, reportéra Petra Adama
  • tajomné symboly, ktoré sa vám pri čítaní zjavujú na pozadí čítaného textu
  • scéna v pápežovej osobnej knižnici, keď si na displeji „zapálite“ sviečku a pri nej čítate ďalšiu kapitolu
  • pergamen v latinčine o záhadnom proroctve, ktorý si na displeji rozviniete a čítate
  • zaujímavou funkciou je Inventár, do ktorého sa automaticky zaraďujú dokumenty a predmety, na ktoré čitateľ narazí pri čítaní

screen_monitory

Podobností medzi knihou a skutočnými udalosťami je viacero – v deň rezignácie Benedikta XVI. udrel do Svätopeterskej baziliky blesk. V knihe dokonca slávna bazilika ľahne popolom po ničivej explózii. Aj odstúpenie pápeža v knihe bolo nečakané, prekvapivé. Svätý Otec vzápätí zmizol bez stopy a za zatvorenými dverami Apoštolského paláca zúril urputný zápas o moc…

Digiromán Apokalypsa má celkovo 13 epizód, prvé dve sú zadarmo na stiahnutie na iBux.sk, dnes vyšla už 7.epizóda a román sa tak dostal do druhej polovice (epizódy vychádzajú vždy v pondelok a piatok). Navyše oddnes môžete využiť špeciálnu ponuku – celý digiromán za akčnú cenu 14,90€, takže ušetríte až 10€.

screen_kniznica screen_pergamen

Ideálna príležitosť na získanie Apokalypsy, ktorú vďaka konšpiračnému príbehu a fantastickým efektom prežijete doslova na vlastnej koži.

Digiromán mal spočiatku menšie problémy – na niektorých mobilných zariadeniach nefungoval korektne, nešli prehrať niektoré efekty, no tvorcovia chyby postupne odstraňujú. Je totiž nielen množstvo zariadení s rôznymi rozlíšeniami displeja, ale aj verzií, takže nebolo možné upraviť takýto zložitý digiromán s desiatkami videí a efektov pre všetky verzie. Podľa našich informácií sa uprednostňovali tie najrozšírenejšie mobilne zariadenia a verzie.

Viac informácií nájdete na www.digiroman.sk alebo na www.ibux.sk

[app]sk.mbe.apokalypsa.sk[/app]

[app]sk.mbe.apokalypsa.cz[/app]