Úvod Novinky Android Android konzola OUYA: Dostupná už v júni za $100

Android konzola OUYA: Dostupná už v júni za $100

3

OUYA je hracia konzola založená na Androide. Má tvar kocky a s možnosťou pripojenia k Vašej TV má nahradiť klasické, drahé konzoly alá Xbox a PlayStation. Keďže ide o Android konzolu, ide o otvorenú platformu, ktorá dáva vývojárom voľné ruky pripraviť pekné hry. OUYA je výsledkom jednej z najúspešnejších kampaní na Kickstarteri, keď sa za menej než 1 deň vyzbierali $2 milióny. Celkovo tvorcovia vyzbierali $8,569,474.

Zatiaľ čo ostatné projekty majú problém presadiť sa aj po vyzbieraní dosť peňazí, OUYA je iná. OUYA sa totiž bude predávať cez niekoľkých amerických predajcov. A nehovorím o malých predajcov. Konzolu si objednal Amazon, Best Buy, Target a Gamestop. Predaj sa spustí v júni za $99.99. Druhý ovládač sa bude predávať za $49.99 a predávať ho budú rovnakí predajcovia. Cena za ovládač je možno vysoká, no je opodstatnená, keďže okrem tlačidiel dostanete aj touchpad.

Celkovo teda ide o veľký úspech malého projektu a entuziazmu ľudí, ktorí mu pomohli stať sa skutočnosťou. Aký názor máte na OUYA Vy?

Zdroj: WSJ, Kickstarter via PhoneArena