Úvod Konkurencia Apple Analytik: Microsoft by v roku 2014 mohol zarobiť $2.5 miliardy vďaka predávaniu...

Analytik: Microsoft by v roku 2014 mohol zarobiť $2.5 miliardy vďaka predávaniu iOS verzia Microsoft Office

2

Adam Holt, analytik pracujúci pre Morgan Stanley vypočítal, že Microsoft by v roku 2014 mohol zarobiť $2.5 miliardy len vďaka predávaniu Microsoft Office pre Apple iPad. Analytik k tomuto číslo prišiel vďaka počítaniu s 30% až 40% majiteľmi iPadov, ktorí by si kúpili Microsoft Office.

Microsoft-Office-LogoHolt predpokladal, že za celú zbierku Microsoft Office programov by majitelia Apple zariadení museli zaplatiť $60. Celková suma teda vznikla pomocou predpokladu, že v roku 2014 bude na svete 200 miliónov iPadov, že si aplikáciu kúpi 30% ľudí a že bude stáť $60.

Nie som si istý, či analytik Holt žije s ružovými okuliarmi na tvári a či ho za to aj platia ale keďže iPad sa nedokáže rovnať počítaču, jeho operačný systém neponúka takú manipuláciu ako napríklad Windows je len veľmi nepravdepodobné aby bol Microsoft až tak úspešný s tak vysokou cenou, za nízku funkcionalitu. Kúpili by ste si na svoj tablet Microsoft Office s $60 cenovkou, aj keď by povedzme ponúkal úplne rovnakú funkcionalitu ako na desktopoch?

Zdroj: Electronisa via PhoneArena