Úvod CES 2013 ZTE Grand S: Novinka v rodine 5 palcových, 1080p smartphonov

ZTE Grand S: Novinka v rodine 5 palcových, 1080p smartphonov [CES 2013]

1

Vyzerá to tak, akoby sa výrobcovia smartphonov zhodli na špecifikáciách vlajkových lodí pre rok 2013. Novinka od ZTE, ZTE Grand S sa chváli päť palcovým 1080p displejom, čo nám pripomína HTC Butterfly alebo Vizio smartphone, či dokonca Huawei Ascend D2.

Čo sa týka špecifikácií, ide o podobné čísla, na aké sme si počas CES 2013 už zvykli a teda štvor-jadrový procesor Snapdragon S4 taktovaný na 1.7GHz, 13MPx fotoaparát, LTE a 2GB RAM. Toto všetko je zabalené v tele, ktoré je hrubé len 6,9mm.

Telefón disponuje jednoliatym telom vyrobeným z polykarbonátu, ktoré v ruke pôsobí veľmi ľahko. Čo sa týka softwaru, tam sa ZTE odtrhlo z reťaze a Android 4.1 Jelly Bean upravili do posledného detailu, vrátane pridaného tlačidla „späť“. Je to trošku divné, no ZTE tvrdí, že tak spravili aby kompenzovali tak veľký displej, čím to uľahčia ľudom s menšími rukami. Okrem toho to vyzerá tak, že telefón je kvalitne navrhnutý a vďaka tomu aký je tenký v ruke pôsobí veľmi prémiovo.

Čo ma celkom zaráža je jeho dostupnosť. Pre čínsky trh bude Grand S dostupný už v prvom kvartáli, no o americkom a európskom trhu nebola zatiaľ reč (aký význam má potom ísť do Las Vegas?).

ZTE tvrdí, že Grand S dopĺňa ich radu Grand smartphonov, v ktorej nájdeme Grand Era a Grand X. Od ZTE je to jeden z najlepšie vyzerajúcich a najvýkonnejší smartphone. Uvidíme, či sa mu podarí prebojovať do Európy.

Galéria

[nggallery id=196]

Zdroj: The Verge