Úvod CES 2013 YotaPhone: Najinovatívnejší smartphone s dvomi displejmi

YotaPhone: Najinovatívnejší smartphone s dvomi displejmi [CES 2013]

5

Tohtoročný CES je čo sa týka inovácií a naozaj zaujímavých produktov veľmi slabý. To však neznamená, že sa na ňom nevyskytnú zaujímavé kúsky. Jedným z nich je YotaPhone, smartphone s dvomi displejmi.

1 2

Princíp je jednoduchý. Smartphone s displejmi na oboch stranách. Na prednej strane tradičný LCD displej a na zadnej strane e-ink displej. Ide o šialený koncept, ktorému by som nedal veľkú šancu, až kým som neuvidel ako funguje.

3

Keď som si pozrel video redaktora AndroidPolice, zmenil som názor. Zatiaľ čo rozhodne nejde o perfektné zariadenie, má v sebe ten faktor, ktorý rozžiaril moje oči. Len si pozrite video nižšie.

[fve]http://youtu.be/0An0W7Zch5U[/fve]

Príklad použitia, ktorý je vyobrazený aj vo videu zahŕňa Google mapy. Predstavte si, že sa Vám vybíja mobil, no súrne potrebujete mapu. Jednoducho si prenesiete mapu na e-ink displej a takáto inkoustová mapa by mala ostať vyobrazená aj po tom, ako sa Vám vybije mobil.

5

4 6

Čo si o tomto smartphone myslíte Vy? YotaPhone by mal byť dostupný v štvrtom kvartáli 2013, minimálne v jeho rodnom Rusku. S 4.3 palcovými displejmi na oboch stranách ide o niečo, čo tu ešte nebolo.

Zdroj: AndroidPolice