Úvod Novinky Xperia Z: Na povrch vyplávala jej prvá slabina

Xperia Z: Na povrch vyplávala jej prvá slabina

11

O tom, ktorý smartphone vytvoril najväčší rozruch na CES 2013 v Las Vegas niet pochýb. Je to samozrejme Sony Xperia Z, no to však neznamená, že ide o najlepšie zariadenie. Na druhej strane je jasné, že disponuje aj kvalitnými funkciami ako odolnosť voči vode, či prachu, no my sa dnes zameriame na displej.

xperiaz-1

Jeho 5 palcový TFT Full HD 1080p displej je najlepším displejom, ktorý Sony momentálne ponúka a tak by sme od neho očakávali dobré výsledky. To sa však nestalo. Xperia Z bola totiž prirovnaná ku Galaxy S III s jeho HD Super AMOLED displejom, či k LG Optimus L9, alebo HTC One X+. Všimnite si rozdiel medzi kontrastom na všetkých displejoch pod rôznymi uhlami.

Zatiaľ čo Galaxy S III vyniká v krásnych, živých farbách, One X+ exceluje v zobrazení bielej. Sony Xperia Z však nevyniká ani v jeden z týchto kategórií.

xperiaz-2

Ide však len o pár fotiek, z ktorých si spraviť názor zákonite nemôžeme, no môže ísť o prvú indikáciu jedného z tých slabších bodov Xperia Z. Či to tak bude uvidíme až pri testovaní.

Zdroj: Android4Fans