Úvod Aplikácie Vyskúšali sme: Facebook vypustil Push-To-Talk správy pre Facebook Messenger

Vyskúšali sme: Facebook vypustil Push-To-Talk správy pre Facebook Messenger

3

Tak Google, už by stačilo zanedbávania svojich VoIP služieb. Ľudia na celom svete by ich radi využívali a teda nie len tí, ktorí žijú v USA alebo Kanade. Dnes najväčšia sociálna sieť vypustila aktualizáciu pre svoj populárny Facebook Messenger, vďaka ktorej budete teraz vedieť zanechávať krátke hlasové záznamy. Znie to strašne, no verte mi, nie je to zas až také zlé.

Ďalšou novinkou, ktorú Facebook začal testovať v Kanade je VoIP telefonovanie zadarmo. Konečne sa Google Talk dočkal konkurencie. Google Talk momentálne podporuje VoIP hovory, no určite ste si vedomí toho, že Facebook používa oveľa viac ľudí, než Google Talk.

Dvojsmerná komunikácia Facebooku zatiaľ chýba, no aj jednosmerné správy sú veľkým plusom. Google dostal veľa kritiky za to, akým spôsobom sa správa k svojej komunikačnej infraštruktúre. Ide o roztrúsené produkty, ktoré sú roztrhané na ešte menšie kúsky podľa toho, kde bývate. Podľa všetkého Google pracuje na zjednotení ich komunikačných aplikácií a ak nie, v tomto odvetví si kopú hrob.

messenger4.fw messenger2.fw messenger5.fw

Takže, ako to teda funguje? Presuňme sa do Facebook Messenger aplikácie. Aby ste poslali zvukovú nahrávku, je nutné kliknúť na znamienko +. Potom si vyberiete zvukovú nahrávku a objaví sa okrúhle tlačidlo s červenou bodkou v strede. Aby ste správu poslali, musíte tlačidlo stlačiť, držať a popri tom hovoriť. Funguje to na spôsob vysielačky.

Osobne si myslím, že kliknutie pre začatie nahrávania a kliknutie pre skončenie nahrávania by bolo lepšie, no aj takýto spôsob odosielania funguje vcelku dobre. Vyskúšali ste túto novú službu aj Vy? Dajte nám vedieť v komentároch čo si o nej myslíte.

[app]com.facebook.orca[/app]

Zdroj: Google Play via AndroidPolice, The Verge