Úvod CES 2013 Sony Xperia Z: Začne sa predávať už 18. februára za €686?

Sony Xperia Z: Začne sa predávať už 18. februára za €686? [CES 2013]

3

Oficiálne sa má Xperia Z začať predávať až v marci, minimálne v Spojenom Kráľovstve, no to však neznamená, že ostatné európske krajiny vrátane Slovenska sa k nej nedostanú o niečo skôr.

Autorizovaný poľský predajca produktov Sony spustil pred-objednávanie a tvrdí, že Sony Xperiu Z začne rozposielať už budúci mesiac, presnejšie 18. februára. Ak by ste si tento smartphone chceli kúpiť, pripravte si 2,799 zł, čo je v prepočte úctyhodných €686.

[nggallery id=200]

Ak bude smartphone 18. februára dostupný v Poľsku, je dosť možné, že tomu tak bude aj na Slovensku.

Ak ste to z noviniek náhodou nevyčítali, Xperia Z bude dostupná v troch farbách – čiernej, bielej a fialovej a redaktorom Mobile-review sa podarilo uchmatnúť si všetky tri. Ak si chcete prečítať vyčerpávajúce predstavenie spomínaného smartphonu, učiniť tak môžete tu.

Jednou z vlastností Xperie Z je jej vodotesnosť a odolnosť voči prachu. Ide o prvý Sony smartphone s Full HD (1920 x 1080) displejom o veľkosť 5 palcov. Softwarovo telefón beží na Android 4.1 Jelly Bean a poháňa ho procesor Snapdragon od Qualcommu o takte 1.5GHz a 2GB RAM. Ďalej ponúka LTE, NFC 2MPx predný fotoaparát, 13MPx zadný fotoaparát, 16GB vnútornej pamäti a microSD slot. Zariadenie je hrubé len 7.9 milimetra.

Zdroj: Unwired View