Úvod Smartphony Aktualizácie Sony Xperia S: Jelly Bean prinesie nové funkcie, lokátor zariadenia a nový...

Sony Xperia S: Jelly Bean prinesie nové funkcie, lokátor zariadenia a nový lock screen

0

Jelly Bean v podaní Sony sme si mohli prezrieť na nedávno predstavenom Sony Xperia Z. Ide o vizuálne podobný systém, k aktuálnej verzii, no pod kapotou sa udialo viac zaujímavých zmien. Ide o novú správu využitia baterky, nový lockscreen a nový lokátor zariadenia v prípade straty alebo odcudzenia.

galaxynote2-akcia

Nebyť obľúbeného fóra každého fanúšika smartphonov, XDA-Developers, nevedeli by sme ako bude tento nový systém vyzerať na high-ende Sony z minulého roku, Xperia S. Na spomínané fórum totiž pre toto zariadenie unikla verzia Jelly Bean, ktorá obsahuje funkcie ako „Nájdi moje Xperia zariadenie“ alebo prerobený lockscreen s novým módom pre šetrenie baterky. Ak tu máme aj technicky zdatnejších, kernel Linuxu bol aktualizovaný z 3.08 na verziu 3.4)

Funkcia „Nájdi moje Xperia zariadenie“ odkazuje na web MyXperia.com, ktorý je však momentálne v súkromnom beta teste.

To teda znamená, že keď na Xperia S konečne dorazí nová verzia Androidu, budú si môcť vychutnať veľa funkcií, s ktorými prichádza aj novinka, Xperia Z. To isté by malo platiť aj pre Xperia T, smartphone, ktorý by mal dostať aktualizáciu ešte pred Xperia S.

Sony Xperia T by aktualizáciu mala dostať koncom marca a Xperia S v apríli.

Zdroj: XperiaBlog, XDA via AndroidCentral