Úvod Konkurencia Smartfón BlackBerry Z10 bol odhalený v databáze obchodu Carphone Warehouse s cenovkou...

Smartfón BlackBerry Z10 bol odhalený v databáze obchodu Carphone Warehouse s cenovkou £480

1

bb10ny-1355755633Technologický portál Engadget zverejnil internú fotografiu, zobrazujúcu zaradenie pripravovaného smartfónu BlackBerry Z10, do databázy obchodu Carphone Warehouse s modelovým označením BLAZ10WHI (white – pravdepodobne pôjde o model v bielom prevedení) a s cenou 480 Libier, čo je približne 563 Euro. BlackBerry Z10 je totižto v poslednej dobe veľmi diskutovaný, no zatiaľ ešte neoficiálne predstavený smartfón, ktorý má aj s novým operačným systémom BlackBerry OS 10, znovu vyniesť spoločnosť RIM a značku BlackBerry na „výslnie“.

Podľa všetkých informácií, predstaví spoločnosť RIM tieto nové, hardvérové a softvérové, kúsky 30. januára, čiže už o pár dní na špeciálnom podujatí v New Yorku. Smartfón BlackBerry Z10 by sa tak mal pýšiť hardvérom, ktorý pozostáva z 4.2-palcového HD displeja, 2-jadrového procesora ARM Cortex A9 s frekvenciou 1.5GHz, 1800mAh batérie, 2GB RAMky, 8MPx hlavnej kamery s LED bleskom a 16GB internej pamäťe pre dáta. Váha tohto neznámeho zariadenia, by nemala prekročiť hodnotu 125 gramov a veľkosť konštrukcie zase rozmery 129x65x8 milimetrov.

Prečítajte si prečo nepíšeme len o Androide

Snímka obrazovky 2013-01-27 o 10.01.52Rakúsky portál Telekom-Presse však už stihol natočiť aj hands-on video, podľa všetkého so zariadením BlackBerry Z10 a operačným systémom BlackBerry OS 10, kde prakticky ukazuje aj to, aké je navigovanie v tomto systéme rýchle a jednoduché. Tiež padol záber vo videu aj na detaily konštrukcie smartfónu Z10, ktoré vôbec na prvý pohľad nevyzerajú zle. Užívateľské prostredie systému BlackBerry OS 10 tiež nie je najhoršie. Uvidíme teda, ako zareagujú na túto novinku po 30. januári, zákazníci, pretože konkurencia na trhu s mobilnými zariadeniami nepozná zľutovanie.

Ak viete trošku nemecký jazyk, môžete si prečítať viac zaujímavých informácií priamo z web stránky rakúskeho portálu Telekom-Presse.at, alebo sa ich aspoň dopočuť v hands-on videu nižšie, v ktorom je údajne smartfón Z10 s BB OS 10, ukázaný v plne paráde.

 

Zdroj: Engadget.com 1, Engadet.com 2, Telekom-Presse.atYouTube
Foto: YouTube, Engadget.com