Úvod Dohady Samsung Galaxy Note III: 8 jadrový procesor a 6.3 palcový displej

Samsung Galaxy Note III: 8 jadrový procesor a 6.3 palcový displej

0

Server Korea Times napísal v stredu zaujímavý článok o tom, že Samsung hľadá nových partnerov, ktorým by predal svoje čipy, no tentokrát v Číne. Samsung sa chce podľa všetkého poistiť, že ak Apple od nich prestane nadobro odoberať čipy, nezostanú ich výrobné kapacity nevyužité. Samsung dokonca rozšíril produkciu čipov priamo v Texase, USA. Podľa The Times sa Samsung na CES 2013 v Las Vegas stretol s predstaviteľmi ZTE a Huawei aby prediskutoval možnú spoluprácu. Podľa vyhlásení sú čínski výrobcovia spolupráci otvorení, no dôležitá bude hlavne cena.

Možno sa pýtate, že o čom to tu vlastne točím, keď nadpis sa týka Samsung Galaxy Note III? V článku, ktorý publikoval zdroj sa totiž hovorí aj o špecifikáciách Samsung Galaxy Note III, ktorý by sa mal začať predávať v druhej polovici tohto roku. Podľa posledných informácií by malo ísť o zariadenie 6.3 palcovým displejom (namiesto aktuálnych 5.5 palca) a poháňať by ho mal najnovší procesor od Samsungu, Samsung Exynos 5 Octa.

Ide o čip, ktorý bol predstavený na CES 2013 a pozostáva z dvoch štvor-jadrových procesorov. Jeden z nich sa stará o výkon a druhý z nich o výdrž baterky.

Ak sa teda potvrdí, že Samsung Galaxy Note III príde s 6.3 palcovým displejom, stane sa tak po Huawei Ascend Mate, ktorý disponuje 6.1 palcovým displejom ďalším smartphonom, ktorý prekoná šesť palcovú métu. Ak sa tak stane a to ide o veľké AK, čiara medzi smartphonami a tabletami bude znovu o čosi tenšia.

Zdroj: Korea Times vie PhoneArena