Úvod Novinky Qualcomm už má TSMC po zuby, hľadá nového výrobcu čipov

Qualcomm už má TSMC po zuby, hľadá nového výrobcu čipov

0

Qualcomm údajne obdržal veľmi dôležitú zásielku 28nm testovacích čipov od United Semiconductor. Ak sa v tomto priemysle neorientujete, tak vedzte, že Qualcomm síce čipy navrhne, no nevyrába ich.

Masovú výrobu prenecháva iným spoločnostiam, v tomto prípade TSMC, ktorí disponujú fabrikami na výrobu takýchto procesorov. S TSMC však Qualcomm v poslednej dobe nie je spokojní, keďže nezvládajú dodať dostatočné množstvo čipov.

To nás pekne privádza k dnešnej situácii, keď sme sa dozvedeli, že United Semiconductor, v skratke UMC, poslal do Qualcommu testovacie vzorky 28nm čipov. Ak sa Qualcommu bude páčiť kvalita ich výroby, je dosť možné, že si od nich objednajú väčšie množstvo čipov.

Prečo to však Qualcomm nespravil skôr? Vysvetlenie je síce jednoduché, no nie sto percentné. Môže ísť o fakt, že Qualcomm nemal dostatok ľudí, ktorí by čip navrhli pre dve fabriky. Návod na výrobu pre jednu fabriku totiž nie je platný pre druhú fabriku. Ďalším dôvodom je fakt, že nie každá fabrika na svete ja na tom čo sa týka technológií najlepšie. Najlepšie sú na tom fabriky Intelu, ktorý ich má vybavené najlepšie. Druhé miesto patrí spomínanému problémovému TSMC. To je dôvod, prečo si ich Qualcomm vybral, jednoducho chceli mať to najlepšie, čo bolo na trhu dostupné.

Tieto informácie pochádzajú z DigiTimes, server, ktorý je známy svojou záľubou roznášať rôzne špekulácie a dohady. Či však mali pravdu by sme sa dozvedieť už tento rok. O rok by sme sa však mali baviť už o 20nm čipoch, čo by znamenalo, že 28nm čipy od UMC budú spadať už do kategórie minulej generácie.

Zdroj: DigiTimes via AndroidAuthority