Úvod Dohady Príde Samsung Galaxy S IV s grafikou PowerVR?

Príde Samsung Galaxy S IV s grafikou PowerVR?

0

Samsung grafiku PowerVR v sérii Galaxy naposledy použil pri Samsung Galaxy S, ktorého poháňal jedno-jadrový procesor Hummingbird o takte 1GHz a grafika PowerVR SGX 540. Odvtedy Galaxy S zariadenie používali alternatívu od ARM v podobe Mali. To by sa však malo zmeniť, keďže Samsung Exynos 5 Octa, ktorý bol predstavený na CES 2013 v Las Vegas používa grafiku PowerVR SGX 544MP3, ktorá beží až na 533MHz. To je celkom zvláštne, keďže Samsung Exynos 5 dual narozdiel od Exynos 5 Octa ostal pri grafike od ARM, presnejšie pri ARM Mali T-604.

grafiky

Grafika PowerVR beží na všetkých iOS zariadeniach už od začiatku ich produkcie. Grafika PowerVR rady 544 na Exynos 5 Octa je podobná 543, ktorá sa využíva na A5 a A5X. Apple pre svoj iPhone 5 vybral grafiku PowerVR SGX 543MP3.

Aby toho nebolo málo, Apple vlastní 10% Imagination Technologies, teda spoločnosti, ktorá je zodpovedná za grafiku PowerVR. Samsung musí byť teda presvedčený, že ten výkon za to skutočne stojí.

Predstavenie Samsung Galaxy S IV je podľa posledných informácií naplánované na máj, s veľkou pravdepodobnosťou, že príde s procesorom Exynos 5 Octa a teda aj s grafikou PowerVR.

Zdroj: Anandtech via PhoneArena